Geven de handballers van DFS Arnhem sterke start een vervolg tegen Hellas?

25 september 2021 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem zijn de competitie in de eredivisie sterk begonnen. De ploeg van trainer Pascal Lucassen won vorige week zaterdag in Oss met ruime cijfers van Dynamico: 20-34 (11-11). Zaterdagavond (25 september, 19.00 uur) kan DFS die goede start een vervolg geven. Het Haagse Hellas is in sporthal Rijkerswoerd de tegenstander.

DFS speelde in de vorige competitie slechts drie wedstrijden, die alle verloren gingen. De coronapandemie maakte vervolgens een rap einde aan het seizoen in de eredivisie.
Logisch dat trainer Pascal Lucassen met enige spanning naar het duel met Dynamico uitkeek. Zonder zijn topschutter Thijs Geurds (werk) maakte de Arnhemse ploeg echter korte metten met de thuisclub. De zege kwam na een 11-11 ruststand pas na de hervatting tot stand.

Max Voermans nam de rol van Geurds over en scoorde er al in de eerste helft lustig op los. Lucassen: “Max begon heel sterk en kreeg na rust persoonlijke dekking. Maar toen nam zijn broer Pim die rol over. Pim had door een lichte blessure pas vrijdags voor het eerst getraind en als je dan ziet wat hij neerzet!”

Broers Voermans trefzeker

Max Voermans scoorde in totaal acht keer, broer Pim trof zes keer doel. Peter Schoenaker scoorde ook zes keer, Rick Tingen kwam tot vijf treffers. De man die de lijnen uitzette was de weer teruggekeerde Gijs Hoeve. “Gijs speelde een goede wedstrijd en creëerde veel”, zei een tevreden Lucassen, die zag dat Dani Blom al in de eerste helft met een directe rode kaart de kleedkamer moest opzoeken.

“Dan ben je benieuwd hoe de ploeg zoiets oppakt, maar dat hebben ze dus heel goed gedaan”, oordeelde Lucassen. “tijdens de rust heb ik ook gezegd, ‘we moeten winnen, mooi of lelijk is niet belangrijk’. Dynamo werkte keihard en dan moet je daarin mee. Dan maar wat minder mooi.”

DFS na na een 11-11 ruststand afstand van Dynamo. Lucassen: “Met Peter Schoenaker en Daniël Waaly stond de dekking als een huis. We zijn blij met de zege, de druk is eraf.”

De Arnhemse ploeg hoopt het goede begin zaterdagavond tegen Hellas een vervolg te geven, maar een eenvoudige klus zal dat niet worden. De Haagse ploeg doe jaarlijks mee in de top. Afgelopen zaterdag won Hellas thuis met 23-17 van Vlug en Lenig.

* Foto rechtsboven: Max Voermans (Archieffoto: John Voermans).

HANDBAL
MANNEN
EREDIVISIE
Speelronde 1
Uitslagen
Zaterdag 18 september

Hellas – Vlug en Lenig 23-17
Feyenoord Handbal – E&O 22-26
Dynamico – DFS Arnhem 20-34
Volendam 2 – Bevo/HC 2 25-30
BFC – EHC 31-20
WHC/Hercules – GHV 31=23
Havas – Aalsmeer 2 29-33
Handbal Houten – Tachos 29-28

Programma
Speelronde 2
Zaterdag 25 september
DFS Arnhem – Hellas (19.00 uur, Rijkerswoerd)
EHC – WHC/Hercules
GHV – Handbal Houten 
Tachos – Havas
E&O – BFC
Vlug en Lenig – Volendam 2
Zondag 26 september
Aalsmeer 2 – Dynamico
Bevo/HC 2 – Feyenoord Handbal