Geslaagde stage voor tweetal Swift

27 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers Dario Polman (foto) en Stijn Hoefnagels, beiden van Swift, hebben in Duitsland een geslaagde 3-daagse stage met het Nederlands team onder 21 jaar achter de rug.

De bondscoaches Harrie Weerman en Joop Fiege hadden een groep van 17 spelers uitgenodigd, waaronder de 2 spelers van Swift. Behalve een serie trainingen stonden er ook wedstrijden tegen Aurich (Derde Bundesliga) en Emsdetten (Tweede Liga) op het programma.
Dario Polman was maandag in de wedstrijd tegen Aurich flink op schot. In het duel van 3 x 25 minuten scoorde Polman 11 keer. Stijn Hoefnagels was goed voor 2 doelpunten. De Juniors wonnen de wedstrijd van Aurich met 48-50 (10-13, 29-31). De jonge Oranjemannen namen in het eerste deel een 10-13 voorsprong en gaven die niet meer uit handen.
In de tweede wedstrijd tegen Emsdetten kwam de jonge garde van Nederland er al snel achter, dat er in dit duel een stapje extra moest worden gezet om aan te kunnen haken. Emsdetten, in de Tweede Bundesliga op een vierde plek staat, leidde bij rust met 17-13. Na de pauze trok Oranje, dat toen als een hecht team speelde, de stand gelijk: 31-31.
Dario Polman scoorde in deze wedstrijd 5 keer. Stijn Hoefnagels kwam tot 3 treffers.

Bron: nhv.nl