Gelijkspel sterkt moreel van ESA

7 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA is in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal voor de zesde keer op rij ongeslagen gebleven. De Arnhemse ploeg hield in en tegen Hierden stand: 0-0. ESA blijft ondanks het gelijkspel voorlaatste op de ranglijst.

Hierden en ESA hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Beide ploegen creëerden geen grote kansen. “Maar in de tweede helft zette de tegenstander ons onder druk”, vertelde trainer Dennis van beukering van ESA na afloop. “Hierden kreeg ook een paar goede mogelijkheden, maar doelman Dennis Amati hield ons met enekel knappe reddingen in de wedstrijd.”
ESA was eenmaal zeer gevaarlijk in de counter, maar de kans voor Yahya Hotak leverde geen doelpunt op. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Van Beukering: “Al met al zijn we nu al zes wedstrijden ongeslagen. Als je kijkt naar de behaalde punten zet het nog weinig zoden aan de dijk, maar voor het moreel is dit super.”
ESA verloor voor het laatst op 12 oktober in de thuiswedstrijd tegen IJVV (0-2). Daarna volgde meteen een overwinning bij VVOP (0-2) en vijf gelijke spelen.
ESA staat met 9 punten uit 12 duels op de dertiende en voorlaatste plaats. VVOP staat daar met 5 uit 12 nog onder. Net boven ESA staan Lunteren (11 uit 12), Unicum (11 uit 12), SKV (13 uit 12), Vios V (15 uit 12) en Hierden (17 uit 12).

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.