Geen beloning voor sterk AZ 2000

26 maart 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 speelde in Nijmegen bij Oranje Blauw zijn beste wedstrijd van het seizoen. Na 90 minuten stond de Arnhemse ploeg niettemin met lege handen. De winst in het duel in 4A was voor Oranje Blauw: 2-0.

“Ongelooflijk dat we deze wedstrijd hebben verloren”, zei Wesley van Londen, speler van AZ 2000, na afloop. “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Goed combinatievoetbal en een fantastische werklust. We hebben geknokt voor elkaar en hebben Oranje Blauw helemaal zoek gespeeld.”
Dat AZ 2000 aan het einde met lege handen stond, daar begreep ook Van Londen niets van. “We hebben 9 honderd procent kansen gehad, maar we scoorden niet. Oranje Blauw heeft 2 keer gecounterd en daaruit 2 goals gemaakt.”
Het zat de bezoekers ook niet mee, want paal (2 keer) en lat (2 keer) stonden Arnhemse doelpunten in de weg. In kansrijke situaties lieten ook Van Londen, Bob van Zomeren en Sidney Verweij nog mogelijkheden liggen.
“Zowel van de scheidsrechter als van de tegenstander kregen we te horen dat we een goede ploeg hebben waar veel voetbal in zit. Maar alleen aan complimenten hebben we niks”, meende Van Londen. “Maar het is pas ons eerste seizoen dat we samenspelen. Volgend seizoen gaat het zeker beter. Hopelijk dan wel in een competitie waarin we niet na 2 wedstrijden weer 2 weken vrij zijn. De competitie van dit jaar slaat natuurlijk nergens op”, doelde van Londen op de vierde klasse A, die na het terugtrekken van Arnhemia nog maar uit 9 ploegen bestaat.