Fusieplannen ESCA en Eendracht

28 december 2012 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse voetbalclubs ESCA en Eendracht hebben plannen tot een vergaande samenwerking, die mogelijk leidt tot een fusie. De leden van beide clubs gaven donderdag onafhankelijk van elkaar tijdens twee bijzondere algemene ledenvergaderingen groen licht.

“Van beide clubs nemen twee bestuursleden zitting in een commissie, die de vormgeving van een dergelijke samenwerking op korte termijn gaat uitwerken”, vertelde Bert Roetert (foto), namens beide clubs de woordvoerder. “Een fusie is uiteindelijk niet uitgesloten, maar om daar nu al grote uitspraken over te doen, is het nog veel te vroeg.”
Volgens Roetert hebben de beide besturen de afgelopen tijd na intensief overleg al een ‘klik’ gemaakt. “Anders schrijf je ook niet twee bijzondere algemene ledenvergaderingen uit. We hebben het gevoel dat er iets te verhapstukken valt.”
Inhoudelijk kon en wilde Roetert niet op de materie ingaan. “Maar er zijn allerlei suggesties gedaan en verschillende onderwerpen aangeroerd. De leden zullen daarbij als klankbord worden gebruikt. Bij beide clubs ligt in ieder geval een brede basis om met de plannen door te gaan. Er zijn ook genoeg creatieve elementen, zodat beide verenigingen in hun waarde kunnen blijven.”
Het is de bedoeling dat in het voorjaar de uitgewerkte plannen aan de leden van beide verenigingen ter definitieve goedkeuring worden voorgelegd.
ESCA speelt met een standaardelftal op zaterdag in de vierde klasse en op zondag in de vijfde klasse op sportcomplex Valkenhuizen. Eendracht speelt met een standaardelftal in de zondagse zesde klasse en heeft zijn accommodatie aan de Doorwerthlaan op Presikhaaf.


Het complex van Eendracht met op de achtergrond het clubhuis en de tribune.