Fred Michielsen langer bij DFS

27 februari 2019 | Van onze AS-redactie

Trainer Fred Michielsen is ook volgend seizoen trainer van handbalvereniging DFS Arnhem. De 51-jarige Bredanaar, nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de eredivisionist, heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Bij zijn aanstelling gaf Michielsen al aan dat het zijn intentie was voor een langere periode bij de club te blijven. Niettemin waren er twijfels bij de Brabander om zijn contract te verlengen, omdat onduidelijk was of er volgend seizoen wel een eredivisie-waardig team zou staan.

Thijs Geurds

,,Zoals elk jaar vindt er een jacht plaats op onze spelers, maar na gesprekken met aanvoerder Thijs Geurds en assistent-trainer Pascal Lucassen lijkt het erop, dat er komend seizoen een ploeg staat die prima mee kan in de eredivisie.”
Michielsen hoopt dat hij met zijn beslissing vertrouwen heeft gekweekt. ,,In de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Houten hebben we laten zien dat er in deze groep voldoende kwaliteit zit om in de top van de eredivisie te kunnen spelen. De komende weken zullen we gesprekken voeren met de spelers en dan hebben we meer inzicht in de selectie voor komend seizoen. We zullen ook gaan inzetten op talenten uit de A-jeugd.”

DFS Arnhem maakt in de eredivisie een wisselvallig seizoen door. De doelstelling, meedoen om de plaatsen één en twee, wordt mede door veel blessureleed, niet gehaald. Houten wordt kampioen en promoveert rechtstreeks naar de BENE-League. Hellas eindigt als tweede en plaatst zich daarmee voor de play-offs om een plek in de Belgisch-Nederlandse competitie.

Copyright: John Voermans Privacy verklaring staat op de website.

Tegen Houten speelde DFS zaterdag een puike partij. Zonder Brandon van Londen (gebroken arm), Gijs Hoeve (enkelblessure) en de voor twee duels geschorste Sofiane Rhouma was van krachtsverschil tussen de ploeg van Fred Michielsen en de koploper en de eredivisie geen sprake. Pas in de laatste twee minuten voor de pauze liep Houten van 10-10 uit naar een 10-13 voorsprong, waarna Tom Zwarthoed de ruststand op 11-13 bepaalde.

DFS knokte zich na de hervatting terug naar 13-13 en ook achterstanden van 14-17 en 19-22 brachten de thuisploeg nog niet van haar stuk. Vijf minuten voor het eindsignaal kwam DFS weer op gelijke hoogte (23-23), maar de beloning bleef uit. Fraaie treffers van David Petit (24-24) en Ruben de Bok (25-25) boden uitzicht op een punt, maar enkele seconden voor tijd besliste Houten de wedstrijd: 25-26.

Copyright: John Voermans Privacy verklaring staat op de website.

Na de treffer van Petit was er ook nog een derde tijdstraf voor Stanley Santos, die duidelijk werd gezocht door het arbitrale duo Hommen/Remmerswaal en dus eerder kon gaan douchen. De tijdstraffen in dit duel waren toch al ongelijk verdeeld. DFS kreeg er acht, Houten één. Trainer Fred Michielsen wilde er niet al te veel woorden aan vuil maken, maar had zijn bedenkingen. “De eerste tijdstraf voor Stanley was terecht, de andere twee niet. Dat vond ook de coach van Houten.”

DFS Arnhem zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats. Te laag voor een ploeg, die mee wilde strijden om de eerste twee plekken. “Wedstrijden zoals tegen Houten, met die instelling moet je elke week spelen”, zei Michielsen, die daarin nog heel wat progressie kan boeken met zijn ploeg. “Want we horen bij de top drie, maar dan zullen we constanter moeten presteren.”

Dat DFS zich met de top van de eredivisie kan meten, hebben de de duels met Houten en Hellas aangetoond. De Arnhemse ploeg verloor weliswaar de vier onderlinge wedstrijden, maar de verschillen waren klein. Zeker met Hellas, dat met 27-25 en 27-26 maar net aan de voordelige kant van de score bleef. In de uitwedstrijd bij Houten deed de uitslag (31-23) een kansloze missie vermoeden, maar niets was minder waar. Kort na rust had DFS een voorsprong (9-13) en pas in de slotfase kon Houten via 19-19 en 26-23 uitlopen naar een ruime marge.
DFS presteert in uitwedstrijden ondermaats. Slechts drie van de negen uitduels eindigde in een Arnhemse zege, zes wedstrijden werden verloren. Met zeven zeges en drie nederlagen ziet de thuisbalans er beter uit.

DFS speelt in de reguliere competitie nog drie wedstrijden. Uit tegen Aristos (2 maart) en E en O (9 maart) en thuis tegen Aalsmeer 2 (16 maart). Daarna spelen de nummers drie tot en met tien van de eredivisie een ‘Runner Up’ competitie. Volgens het knock-outsysteem, met een thuis- en een uitwedstrijd, wordt dan de uiteindelijke stand op de ranglijst bepaald.
De nummers elf en twaalf van de eredivisie strijden met de vier periodekampioenen van de eerste divisie om twee plaatste in de eredivisie voor volgend seizoen.

DFS Arnhem – Houten 25-26 (11-13). Tussenstanden; 1-1, 4-4, 7-7, 10-10, 10-13, 13-13, 13-15, 14-17, 17-18, 19-22, 23-23, 25-25.
Doelpunten DFS:
Ruben de Bok 11, Thijs Geurds 6, Stanley Santos 2, Toine Bartholomeus 2, Max Voermans 2, David Petit 1, Tom Zwarthoed 1.

* Foto geheel boven: Fred Michielsen. (Foto: John Voermans)
* Ook onderstaande foto ’s zijn gemaakt door John Voermans.
* Uitslagen, stand en programma onder de foto ‘s.

Max Voermans waagt een schotpoging. Stijn Hoefnagels (8) kan niets meer doen.

Ruben de Bok (21) op weg naar één van zijn elf treffers
Thijs Geurds, goed voor zes Arnhemse treffers.
Toine Bartholomeus, stijlvol in actie.
Max Voermans wordt afgestopt door Stijn Hoefnagels.


EREDIVISIE
UITSLAGEN
Zaterdag 23 februari
DFS Arnhem – Houten 25-26
Tachos – BFC 35-25
E en O – Aristos 27-20
Volendam 2 – Hellas 31-28
Zondag 24 februari
Aalsmeer 2 – Lions 2 30-32
Quintus 2 – Bevo/HC 2 29-27

Stand
Houten 19-36
Hellas 19-31
Lions 2 19-21
BFC 19-21
DFS Arnhem 19-20
E en O 19-20
Aalsmeer 2 19-19
Tachos 19-17
Volendam 2 19-16
Quintus 2 19-14
Bevo/HC 2 19-12
Aristos 19-0

Programma
Zaterdag 2 maart

Aristos – DFS Arnhem (20.45 uur)
Bevo/HC – E en O
Tachos – Hellas
Lions 2 – Volendam 2
BFC – Quintus 2