Frans Budel droomt van titel

5 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO is koploper Brummen in de vierde klasse D tot op 1 punt genaderd. Als de lijstaanvoerder zondag tegen Veluwezoom een hele of halve misstap maakt, is VVO bij winst op Angerlo Vooruit kampioen. Doelman Frans Budel staat al 22 jaar onder de lat bij de Velpse hoofdmacht en droomt van zijn eerste titel. De AS-redactie sprak met de 41-jarige doelman.

Geloven jullie nog in een kampioenschap?
Frans Budel: “Ja, want Brummen is niet meer in goede doe. Wij wel en daarnaast gaan we ook uit van het positieve. We hebben na de winterstop 1 keer gelijk gespeeld en 7 keer op rij gewonnen.”

Julie zijn wel afhankelijk van je dorpsgenoot Veluwezoom. Hebben jullie die ploeg een ‘motivatiepremie’ in het vooruitzicht gesteld?
“Giovanni Zweers is de trainer van Veluwezoom en is ook vele jaren trainer van VVO geweest. Wij gaan er vanuit dat Giovanni het ons wel gunt. Ik weet dat hij een echte sportman is en hij zijn ploeg gemotiveerd het veld instuurt. Giovanni wil niet verliezen. En die jongens van Veluwezoom kunnen van ons wel een biertje krijgen als ze minimaal gelijk spelen.”

Het wordt voor VVO weer de hoogste tijd voor een promotie.
“Ik ben 24 jaar bij het eerste elftal betrokken en 22 jaar actief. Ik ben 4 keer tweede geworden met VVO, maar nog nooit kampioen. Dat moet dus een keer gebeuren. We hadden het wel een aantal keren in eigen hand, maar het ging toen toch nog mis. Nu is dus het omgekeerde het geval. Ik zou een titel graag op mijn erelijst bijschrijven. Ik heb een eerdere promotie naar de vierde en derde klasse meegemaakt, heel vaak in de nacompetitie gespeeld en daarin ook een aantal finales. Maar promoveren met een titel op zak is het mooiste.”

Als jullie naast de titel grijpen, wordt het weer nacompetitie.
“Daar ben ik dan helaas niet bij. Heel vervelend, maar ik krijg er iets moois voor terug. Met mijn vader maak ik een zeilrace over de Atlantische oceaan. De vijfde etappe van de Global Ocean Race. Daarvoor vlieg ik 12 mei naar Charleston. Alleen als we volgende week zondag nog een beslissingswedstrijd om de titel moeten spelen, stel ik mijn reis 3 dagen uit. Spelen we nacompetitie, dan verlaat ik de club met pijn in mijn hart. Maar nadat ik met mijn vader de zeilrace in de tweede etappe van Kaapstad naar Wellington had moeten afbreken door een kapotte mast, had ik nog maar 1 keus en dat was de laatste etappe. Daarom moeten we zondag maar winnen en hopen dat Brummen een steek laat vallen.”

Je hebt ook besloten er nog een jaartje aan vast te knopen?
“Ik heb het anders geformuleerd. Ik heb de trainer gezegd dat ik ook volgend seizoen beschikbaar ben als hij een beroep op mij wil doen. Ik heb het niet zo gesteld dat ik nog een jaar doorga.”

* De wedstrijd VVO – Angerlo Vooruit op sportpark De Pinkenberg begint zondag om 14.00 uur.