Foutje wordt Jonge Kracht fataal

11 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht wacht in 1E nog op zijn eerste overwinning. Na het gelijkspel in het eerste competitieduel met  Rheden ging de ploeg van trainer Roy van der Hoek zondag in Ulft met 1-0 onderuit bij SDOUC. Jan-Willem Lentjes kreeg in dit duel rood.

“Kregen we vorige week een punt te veel, dan was het nu een punt te weinig”, oordeelde trainer Roy van der Hoek van Jonge Kracht na afloop. “
Volgens Van der Hoek kreeg SDOUC de zege bijna cadeau. “Wij creëerden een kwartier voor tijd de kans waaruit SDOUC scoorde. Na een verkeerde kaats verscheen hun spits vrij voor onze keeper Jay Lelie en dat betekende 1-0.”
Jonge Kracht leek op weg naar een punt, maar gaf die dus onnodig uit handen. Al voetbalde SDOUC volgens Van der Hoek wel iets gemakkelijker. “Bij ons begonnen 5 à 6 spelers veel te slap. Dat had ik al in de warming-up gezien. Dan kom je dus niet onder de druk uit. Maar desondanks gaven we weinig weg, SDOUC kreeg maar 1 grote kans. Maar wij creëerden ook niets.”
Na de hervatting was er in het spelbeeld weing verandering. “Tot de treffer kregen beide ploegen geen kansen”, zei Van der Hoek, die aangaf dat Jay Lelie een puike partij had gekeept. “Zijn moeder is vrijdag overleden, maar hij wilde toch gewoon keepen en dat heeft hij prima gedaan.”
Na de 1-0 schakelde Jonge Kracht over op een systeem met 3 spitsen. Het bood SDOUC de kans om te counteren. Uit een van die tegenaanvallen liep Jan-Willem Lentjes tegen een rode kaart op. “Hij maakte een sliding en ik vond het erg zwaar gestraft. Er was geen sprake van een doorgebroken speler”, aldus Van der Hoek.
In 1E is alleen Tubania na 2 wedstrijden nog zonder verliespunten. Germania en Achilles’12 zijn nog puntloos.

Uitslagen 1E
SDOUC – Jonge Kracht           1-0
Rheden – PH                             3-1
Achilles’12 – Tubantia           0-2
SC Enschede – Alverna          2-2
AWC – Glanerbrug                  2-2
De Zweef – De Bataven           3-3
Voorwaarts T – Germania      2-1