Flinke uitglijder Arnhemse Boys

2 februari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in de strijd om de titel in de vierde klasse F een flinke misstap gemaakt. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños verloor op het eigen sportpark De Schuytgraaf met 4-5 van DVOL.

Vier treffers scoren moet voldoende zijn voor de winst, maar dat ging voor Arnhemse Boys zondag niet op. De thuisploeg ging nog wel voortvarend van start en Mike Remie opende vanaf de strafschopstip de score: 1-0. In de 17e minuut trokken de gasten de stand met een kopbal gelijk: 1-1. Nadat Germaine Lenting de Arnhemse formatie opnieuw op voorsprong had gezet, zorgde een rake Lentse kopbal binnen het half uur weer voor evenwicht: 2-2.
Na rust scoorde DVOL nog twee keer via een kopbal (2-4), maar de thuisploeg rechtte de rug. Toen tien minuten voor tijd een 4-4 stand op het bord verscheen, leek een Arnhemse driepunter er nog in te zitten. Knullig uitverdedigen van Arnhemse Boys leidde echter de Lentse overwinning in: 4-5.

Arnhemse Boys zag de achterstand op lijstaanvoerder Spero, dat met 3-0 won bij Angeren, oplopen tot 6 punten. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiñnos heeft echter nog de inhaalwedstrijd bij SDOO (zondag) voor de boeg.

In 4F ging MASV op eigen veld onderuit tegen GVA (1-2). De gedoodverfde titelkandidaat moet nu zelfs naar onderen kijken. Met 18 punten uit 16 duels staat de ploeg van trainer Vincent Selhorst op een tiende plaats.
ESCA was op eigen veld met 4-1 te sterk voor CHRC en klom naar een zevende plek op de ranglijst. Het duel OVC ’85 – HAVO werd afgelast.