Flinke kater voor Arnhemse Boys

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in de derde klasse D voor de tweede keer op rij verloren. Ondanks een uitstekende tweede helft bleef de ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos na het 2-3 verlies tegen Union met een flinke kater zitten.

Bij rust keek de thuisclub al tegen een 3-0 achterstand aan. Gil Muinos kende de oorzaak. “We hadden te weinig diepte in ons spel, waardoor alle combinaties zich op onze helft en op het middenveld afspeelden. Dat leidde weer tot balverlies met alle gevolgen vandien.”
Het voetbal van Arnhemse Boys speelde Union in de kaart. Bij balverlies aan Arnhemse kant schakelde Union razendsnel om en dat leidde tot vier kansen, waaruit de Nijmegenaren drie keer doel troffen. Vlak voor rust had spits Emre Güzelyagi de 1-3 op zijn schoen, maar hij faalde vrij voor de keeper van Union. 
De spelers van Arnhemse Boys hadden de woorden van Gil Muinos tijdens de rust goed begrepen. Al in de eerste minuut na de hervatting scoorde de thuisclub toch tegen. Alex Kwieman brak op links door en uit zijn pass tikte Emre Güzelyagi de bal bij de eerste paal binnen.
De druk op het Nijmeegse doel nam daarna alleen nog maar toe, maar uit de vele kansen scoorde Arnhemse Boys door Hoessein Okal nog maar één keer, waardoor de ploeg van gil Muinos na twee duels nog puntloos is. “Maar ik ben zeer tevreden over de tweede helft en we hebben ook aangetoond ook mentaal goed in elkaar te zitten”, besloot de trainer van Arnhemse Boys.

Overige uitslagen 3D: MASV-Hatert 2-1, Rood Wit-Woezik 1-4, WAVV-Fortissimo 1-1, Trekvogels-Blauw Wit 2-1, Leones-Groesbeekse Boys 1-1.