Finaleplaats ESA niet in gevaar

21 mei 2011 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zaterdag gedaan wat het moest doen bij Terschuurse Boys: niet verliezen. Het werd keurig 0-0, na de 4-1 overwinning in de eerste wedstrijd ruim voldoende voor de finale om een plek in de tweede klasse.

“Hard gewerkt, geen grote problemen gehad”, was de eerste reactie van ESA-trainer Dick van Kleef (foto). Toch rustte er een smetje op het resultaat, want verdediger Teis Bakker kreeg na rust zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Op dat moment had ESA de strijd in Barneveld al kunnen beslissen, want Mitch Legerstee kreeg zeker drie opgelegde kansen. Qua afronding hebben de Arnhemmers betere dagen gekend. Nare gevolgen had het echter niet.
Toch had Van Kleef liever gezien dat zijn ploeg snel afstand had genomen. “We hebben ook niet op een gelijkspel gespeeld, we zijn vol op de aanval gegaan en waren de eerste helft oppermachtig. Gek genoeg werd er niet gescoord. In de rust hebben we de spelers gevraagd: zo doorgaan of gaan we achterover leunen? Doorgaan, was het antwoord. Dat hebben we dan ook gedaan, zij het dat Terschuurse Boys nog wel enkele kansen kreeg. Maar het werd snel duidelijk dat het een gelopen koers was.”

ESA maakt zich nu op voor de dubbel tegen VIOS Vaassen of Excelsior Zetten. VIOS won zaterdag het eerste duel met 1-0 en gaat dinsdag voor de return naar Zetten. Van Kleef: “We gaan er dinsdag met de hele spelersgroep naartoe, daarvoor hebben we de training verschoven naar maandag. Het kan nooit kwaad dat ook de spelers die wedstrijd zien. Ik hoop een beetje dat het VIOS wordt. Excelsior is namelijk een nogal stugge ploeg.”
Van Kleef heeft veel vertrouwen in een goede afloop, promotie naar de tweede klasse dus: “De spirit zit erin. Het niveau kent weliswaar ups en downs, maar het belangrijkste is dat de spelers beseffen dat het in een nacompetitie gaat om hard werken en duels winnen.”
ESA begint de finale op 28 mei met een uitwedstrijd. De return op sportpark Rijkerswoerd is op 4 juni.