Ferrer: ‘Het was helemaal niks’

26 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft Almelo met het schaamrood op de kaken verlaten. De Arnhemse ploeg hing weer als los zand aan elkaar en werd door Heracles genadeloos afgestraft: 6-1.

Traienr Ferrer treurde na afloop: “Heracles was veel beter dan wij en vanaf de eerste minuut een stuk agressiever. Dat waren wij niet en dat zorgde er voor dat wij geen kans gehad hebben vanavond van deze ploeg. Ik wil snel vooruit kijken naar de volgende wedstrijd en naar het grote geheel. We maken vooruitgang, alleen vanavond was het helemaal niks.”
Vitesse startte zaterdag met Marcus Pedersen in de spits. Marco van Ginkel speelde daardoor op het middenveld voor de geschorste Nemanja Matic. Heracles speelde voor rust al een stuk beter dan de Arnhemmers die uiterst slordig voor de dag kwamen op het kunstgrasveld in Almelo. Marti Riverola kreeg de beste kans in de eerste 45 minuten, maar zijn schot ging recht op doelman Pasveer af. Heracles daarentegen belegerde het doel van Eloy Room en kwam op 1-0 door Looms na een misverstand tussen Rajkovic en zijn keeper.

Pedersen kwam na rust niet meer terug en werd vervangen door Genaro Snijders. De spits kwam weliswaar niet in het spel voor, maar was machteloos aangezien hij nauwelijks bruikbare ballen kreeg. Nog maar net begonnen voerde Everton in de 49e minuut de score op met een lepe bal over Room: 2-0. Terwijl Ferrer zijn tweede wissel (Stevanovic voor Babangida) voorbereidde was het Mark Jan Fledderus die de derde Almelose treffer van de avond aantekende.
Het echec in Almelo werd alleen maar groter nadat invaller Snijders aanvaller Everton neerlegde in het strafschopgebied en niet veel later Guram Kashia een tweede strafschop veroorzaakte. Beide keren was het Willy Overtoom die de penalty’s benutte. Door een eigen doelpunt van Kashia werd het 6-0. Dezelfde Kashia redde op de valreep de eer voor Vitesse. De schande was er niet minder om.

Opstelling Vitesse: Room; Van der Struijk, Kashia, Rajkovic, Yasuda; Van Ginkel, Lopez, Riverola; Babangida (64. Stevanovic), Pedersen (46. Snijders), Pröpper.

Bron: Vitesse.nl