Feest bij CIKO’66: twee nationale titels

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

De dames masters-atletes van CIKO’66 zijn zondag Nederlands kampioen geworden. Dit gebeurde tijdens de finale van de competitie in Rotterdam. Het was tot op het laatst een spannende strijd.

Ingrid Smit blesseerde zich tijdens het verspringen, waardoor Karin de Lange op dit onderdeel moest uitkomen. Omdat Ingrid Smit vanwege haar blessure ook niet op de 4 x 100 uit kon komen, moest Manon Mensink invallen. Vlak voor de estafette stond de CIKO-ploeg een handjevol punten voor. Na de tweede serie bleek de voorsprong intact waarmee de titel zeker was. De ploeg bestond uit: Karin Nienhuis (ploegleidster), Karin de Lange, Ingrid Smit, Jannemien Bosman, Manon Mensink, Maria Peters, Sandra de Jonge, Pauline Dijkstra en Alet Ludwig.

Meisjes
De meisjes junioren-D van CIKO zijn zaterdag in de finale van de competitie 2e divisie in Groningen eveneens kampioen van Nederland geworden. Na een spannende wedstrijd eindigden de meiden van 12 en 13 jaar op de eerste plaats, voor de Spartaan uit Lisse en Daventria uit Deventer. Het totaal aantal van bijna 4500 punten was genoeg om de nummer 2 op 40 punten achterstand te zetten.
Sinds drie jaar beschikt CIKO’66 over een zeer actieve meerkampploeg. Onder leiding van trainer Leo Siers wordt drie tot vier keer per week getraind. Met veel enthousiasme werkt de CIKO-jeugd aan verbetering van de techniek en aan krachtontwikkeling. De resultaten van deze nieuwe aanpak worden steeds duidelijker. Op nationaal niveau telt de CIKO-jeugd volledig mee. Froukje van Ligten, Vere König (beiden B-junior) en Lotte Hendriksen (D-junior) zijn geplaatst voor de Nederlands kampioenschappen meerkamp in Gemert. Het weekend daarop doet CIKO met een groot aantal ploegen mee aan het Nederlands kampioenschap estafette in Amstelveen.