FC Presikhaaf speelt met Spero

30 januari 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zich prima hersteld na de nederlaag van vorige week tegen Sportclub Silvolde. Spero werd zondag met een 4-0 nederlaag terug naar Elst gestuurd. De Arnhemmers waren heer en meester op het eigen kunstgrasveld.

Vanaf de aftrap speelde FC Presikhaaf het spel dat trainer Dennis van Beukering graag wil zien van zijn ploeg. De bal ging snel rond en de buitenspelers Zeki Alagoz en Jahrai Veldt zorgden voor dreiging. Binnen tien minuten resulteerde dit in twee doelpunten. Essen Gürbüz opende de score door een schot van Max van Meeteren slim van richting te veranderen. Hierdoor was de keeper van Spero kansloos. Bij het tweede doelpunt ging de keeper niet helemaal vrijuit. Richard Valkenier kopte uit een corner van dichtbij binnen terwijl de doelman op de lijn bleef staan. Toen in de 36e minuut Rifat Bugdayci een afgeslagen bal binnenschoot (3-0), was de wedstrijd helemaal gespeeld.

De toeschouwers die de kou trotseerden, werden in de tweede helft beloond met de 4-0 van spits Essen Gürbüz (foto). “Ik kreeg de bal na goed voorbereidend werk van Rifat Bugdayci”, vertelde Gürbüz. “Omdat ik een beetje naar de buitenkant werd gedreven, kon ik eigenlijk alleen nog maar stiften”. Een wonderschone treffer was het gevolg. Daarna had de score nog verder op kunnen lopen. Gürbüz: “We hadden inderdaad nog meer kunnen scoren, maar omdat het zo makkelijk ging, ontbrak de scherpte op het eind een beetje”.
Trainer Van Beukering was desondanks zeer tevreden. “Er is maar een ploeg geweest die heeft gevoetbald. Ik ben blij dat ons spel vandaag wel beloond is met doelpunten. Vorige week waren onze spitsen niet zo scherp, maar vandaag scoren ze allebei. We kunnen voortborduren op deze wedstrijd. 4-0 is natuurlijk een prima uitslag. Volgende week tegen DVC’26 verwacht ik echter wel wat meer tegenstand.”

Andere uitslagen 2I:
DVC ’26-SC Bemmel        3-1
Grol-Sp.Silvolde                0-2
Alverna-Quick 1888        2-1
DIO ’30-Orion                   2-2
DVV-Sp.Varsseveld           0-0