Fantasieloos Vitesse verliest van NEC

22 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is slecht begonnen aan de tweede helft van de competitie. De ploeg van trainer John van den Brom verloor in Gelredome met 1-0 van aartsrivaal NEC.

De winnende Nijmeegse treffer viel een kwartier voor tijd. Leroy George was de maker en hij bezorgde NEC de eerste zege in Arnhem sinds 16 april 1979. Ook toen werd het 0-1.
Vitesse, zonder zijn aanvoerder Guram Kashia, startte zondag in een 4-4-2 formatie met Jonathan Reis en Marcus Pedersen als de 2 spitsen. Het werd geen succes, want in de eerste helft creëerde de thuisploeg geen enkele kans.
Doelman Piet Velthuizen, de absolute uitblinker van Vitesse, redde in de 9e minuut fenomenaal op een kopbal van Rens van Eijden. Kort daarop was Leroy George dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot voorlangs. Kort voor rust ontsnapte Vitesse opnieuw, toen Nick van der Velden rakelings net naast schot.
Vitesse begon wat beter aan de tweede helft. Doelman Babos van NEC bracht redding op een daverende knal van Alexander Büttner en de Nijmeegse doelman onderscheidde zich even later opnieuw bij een vrije trap van Jan-Arie van der Heijden.
Daarna zakte de thuisclub weer weg. Met Mart Lieder, invaller voor Reis, en Mike Havenaar, ingevallen voor Nicky Hofs, probeerde Van den Brom nog iets te forceren. De treffer viel echter een kwartier voor tijd aan de andere kant.
NEC revancheerde zich zo voor de thuisnederlaag die het in de eerste seizoenshelft leed tegen Vitesse.