Falko Wouters: ‘Het is goed zo’

7 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Falko Wouters, de 33-jarige middenvelder van derdeklasser Eldenia, speelt al sinds zijn zeventiende in het eerste van de Eldense club. Hij maakte vorig seizoen een uitstapje naar VDZ, maar was snel weer terug bij de club waar hij zich thuis voelt, waar zijn vrienden spelen. Zoals zijn maatje Ralf van Bussel, uit hetzelfde hout gesneden als de altijd gedreven Wouters, ook begin dertig. Beiden namen dezelfde beslissing: ze stoppen aan het einde van het seizoen.

Maar voor het zover is dient er eerst nog een klusje geklaard te worden: niet degraderen. Eldenia eindigde dit seizoen in de reguliere competitie op een tiende plaats. Zij dachten nog zich uit de nacompetitie gespeeld te hebben na een puike 3-0 overwinning op kampioen VIOD, maar het doelsaldo speelde uiteindelijk parten, waarmee de nacompetitie onvermijdelijk was. De eerste wedstrijd tegen Angeren werd met 3-0 gewonnen, komende zondag (14.30 uur, Sportpark Elden) treft de ploeg van trainer René Knuiman vierdeklasser OSC uit Oosterhout. Winst betekent de finaleronde op 16 juni tegen de winnaar van de wedstrijd Germania – Concordia Wehl. Bij verlies is het volgend seizoen bivakkeren in de vierde klasse.

Voor Falko Wouters ondenkbaar: “Eldenia hoort in de derde klasse. En ik wil mijn voetbalcarrière bij deze club echt niet afsluiten met degradatie. Wat denk je: kunnen we die wedstrijd winnen?” ArnhemSports.nl meent van wel: Eldenia zit de laatste weken in de flow, maar het moet natuurlijk nog wel even gebeuren. Hoe het ook wendt of keert: voor Falko Wouters stopt het na dit seizoen. “Het is helemaal goed geweest.”

* Nog meer horen wat Falko te vertellen had? Luister naar onderstaande audio.
* Tekst en foto ’s (geheel boven en onder): Wim Ludeke.
* Foto midden: Falko Wouters, in het nacompetitieduel met Angeren, bezorgd om een ploeggenoot. (Foto: Nico Kooij)