‘Externe opvolger John Raaymann’

29 november 2012 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van De Paasberg gaat extern op zoek naar een opvolger voor de opgestapte trainer John Raaymann. Voorzitter Narin Moerlie van de vijfdeklasser hoopt binnen twee weken de vacature te hebben ingevuld.

De afgelopen weken nam Paul van Koppenhagen, technisch coördinator van De Paasberg, de taken over van Raaymann. De laatste had naar aanleiding van het gestaakte duel van De Paasberg bij BVC’12, op 4 november, een time-out genomen. Dinsdag maakte Raaymann bekend definitief te stoppen.
“We gaan op zoek naar een trainer van buitenaf, want anders krijgt Paul van Koppenhagen te veel op zijn bordje”, legt voorzitter Narin Moerlie uit. “We hopen op zo kort mogelijke termijn een nieuwe trainer aan te kunnen stellen. Het liefst binnen twee weken.”
Maandag diende de strafzaak bij de tuchtcommissie van de KNVB naar aanleiding van het gestaakte duel van De Paasberg bij BVC ’12. Arbiter Arnts uit Nijmegen, die twee spelers van De Paasberg een rode kaart had gegeven, meldde dat hij het duel had gestaakt toen zes spelers van De Paasberg het veld verlieten. Moerlie: “Dat laatste klopte niet en de verklaring van de scheidsrechter is ook door het bestuur, enkele spelers en de trainer van BVC’12 weerlegd. Het duel was namelijk al gestaakt.”
Dat laatste is van belang, omdat anders ook zes spelers van De Paasberg een schorsing tegemoet hadden kunnen zien. Henk Gerrits, die na het staken van de wedstrijd werd uitgedaagd door het Beekse publiek en vervolgens de confrontatie zocht, is door het bestuur van De Paasberg voor zes wedstrijden geschorst. Voor Gerrits was dat volgens Moerlie een reden te bedanken voor het eerste elftal.