Ex-coach Fred Michielsen rekent DFS Arnhem tot de favorieten

12 september 2020 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem starten de competitie in de eredivisie zaterdagavond (12 september) met een thuiswedstrijd tegen Tachos. Het duel in sporthal Rijkerswoerd, waar honderd toeschouwers de tribunes mogen bevolken, begint om 19.00 uur.

Pascal Lucassen is de nieuwe trainer van DFS Arnhem en de opvolger van Fred Michielsen. Dat maakt de wedstrijd tegen Tachos al meteen bijzonder, want Michielsen is nu de coach van de ploeg uit Waalwijk.

Michielsen kijkt uit naar het duel met zijn oude ploeg en tipt DFS als één van de favorieten. “Het wordt een interessante wedstrijd en met de versterkingen reken ik DFS toch wel bij de kampioenskandidaten. Bij Tachos zitten we in hetzelfde proces zitten als bij DFS in de afgelopen twee  jaar. Het opbouwen van een team en inpassen van jeugdige talenten. De gemiddelde leeftijd is 18 jaar. Het wordt dus een spannend en leerzaam seizoen.”

Lucassen, twee seizoenen geleden door een kruisbandblessure de assistent van Michielsen bij DFS en vorig seizoen weer actief als speler, hoopt zaterdagavond ‘als leerling de meester te overtreffen’. “we hebben een wat wisselende voorbereiding gehad, waarin ik goede en minder goede dingen heb gezien”, zegt Lucassen. “Dat er door de coronacrisis een lange periode niet gehandbald is, was ook zichtbaar. De automatismen waren verdwenen. Maar vorige week zaterdag hebben we in een trial met Quintus 2 en Bevo/HC 2 prima gespeeld. Ik hoop dat we dat niveau ook tegen Tachos kunnen laten zien.”

De eredivisie kent dit seizoen een nieuwe opzet en bestaat uit zestien ploegen. Dat betekent dertig speelrondes en de nacompetitie is afgeschaft. Alleen de kampioen promoveert naar de BENE-League. Is de nummer één een tweede team, waarvan de hoofdmacht al in de BENE-League speelt, dan promoveert de volgende op de ranglijst.

* Fred Michielsen instrueert als coach van DFS zijn spelers. Zaterdag zit de Bredanaar op de bank bij Tachos. (Archieffoto: John Voermans)

PROGRAMMA EREDIVISIE MANNEN
EERSTE SPEELRONDE
Zaterdag 12 september
DFS Arnhem – Tachos (19.00 uur, Rijkerswoerd)
EenO – Bevo/HC 2
Hellas – WHC/Hercules
Feyenoord – Havas
Lions 2 – Quintus
BFC – GHV
Volendam 2 – Houten
Zondag 13 september
Aalsmeer 2 – Dynamico