Europees voetbal Vitesse in gevaar

27 april 2014 | Van onze AS-redactie

Vitesse is het winnen verleerd. Voor de zesde keer op kon de ploeg van trainer Peter Bosz een wedstrijd niet afsluiten met een driepunter. In Gelredome bleef Vitesse zondag op 2-2 steken tegen Go Ahead Eagles.

Het gelijkspel tegen de Deventer ploeg had voor Vitesse grote gevolgen. De Arnhemse ploeg raakte de vierde plaats namelijk kwijt aan PSV, dat met 2-1 won bij PEC Zwolle. Die vierde positie geeft recht op directe plaatsing voor Europees voetbal. De ploegen die op de plaatsen vijf tot en met acht eindigen, komen na de reguliere competitie uit in de play-offs om één Europese plaats.
Vitesse had in de eerste helft tegen Go Ahead Eagles het initiatief, maar de kansen bleven onbenut. Na een half uur kreeg de thuisclub daarvoor de rekening gepresenteerd. Marnix Kolder schudde na een corner zijn bewaker Guram Kashia af en kopte raak: 0-1.
Nadat Vitesse in de rust afscheid had genomen van de gestopte Theo Janssen, was de thuisclub het spoor in het begin van de tweede helft even bijster. Sjoerd Overgoor miste eerst nog een grote kans op 0-2, maar kort daarop liet Jarchinio Antonia de Deventer aanhang wel juichen.
Guram Kashia bracht Vitesse met een kopbal twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd: 1-2. De Arnhemse ploeg ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 79e minuut. Met een formidabele uithaal schoot Davy Pröpper van buiten het strafschopgebied raak: 2-2.
In de enerverende slotafse kregen beide ploegen nog kansen op de winst, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Onderstaande foto ‘s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Doelman Piet Velthuizen is kansloos op de kopbal van de niet zichtbare Marnix Kolder.


Ester Bal spreekt tijdens de pauze Theo Janssen toe. De middenvelder werd door Vitesse bedankt voor de bewezen diensten.


Guram Kashia scoort met een kopbal 1-2.