Estavana Polman toch mee naar WK

3 december 2013 | Van onze AS-redactie

Estavana Polman (foto) gaat toch met het Nederlands team mee naar het WK in Servië. De Arnhemse handbalster liep afgelopen vrijdag tijdens de Møbelringen Cup in de interland tegen Noorwegen een enkelblessure op.

Polman, die in de Deense competitie uitkomt voor Team Esbjerg, mist volgens bondscoach Henk Groener komend weekend wel de eerste twee wedstrijden in de poulefase tegen de Dominicaanse Republiek en Zuid-Korea. “In ieder geval is ze in de achtste finales weer inzetbaar”, aldus Groener, die tevreden kon terugkijken op de laatste oefenwedstrijden van Oranje.
In het toernooi om de Møbelringen Cup verloor Nederland maar net van wereldkampioen Noorwegen (26-28), speelde het gelijk tegen Zuid-Korea (33-33) en won het de laatste wedstrijd van Rusland (28-27).
Op het WK in Servië, dat van 6 tot en met 22 december wordt gehouden, is Nederland ingedeeld in poule A. Behalve de Dominicaanse Republiek en Zuid-Korea treft Oranje daarin ook Frankrijk, Congo en Montenegro.
De Nederlandse ploeg vertrekt donderdag naar Servië. Kelly Dulfer is door de blessure van Polman als extra speelster aan de selectie toegevoegd.

Bron: nhv.nl