ESCA zonder moeite langs Germania

3 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESCA heeft zaterdag in de de vierde klasse A 3 punten gepakt. In een eenzijdige wedstrijd wonnen de Arnhemmers eenvoudig met 4-0 van Germania, dat op sportcomplex Valkenhuizen helemaal niets had in te brengen.

ESCA begon, net als vorige week tegen EMM, scherp aan de wedstrijd. Thijs Bolder bekroonde de felle start met een snelle 1-0 voorsprong. Vanaf 25 meter knalde hij de bal droog in de hoek. Dat de 1-0 geen toevalstreffer bleek, werd bevestigd door de snelle uitbereiding van de voorsprong door ESCA. Bonne Leeuwenkuil en gelegenheidsspits Stef Vullings tildenm de stand naar 3-0. Germania had tot dan toe nog geen schot op doel gelost.
In de tweede helft probeerde Germania, de nummer laatst op de ranglijst, een treffer te forceren. De Groesbekers waren echter machteloos en moesten lijdzaam toezien hoe Ruben van Cooten 4-0 maakte. Op aangeven van Bart Jan van Elk kopte hij van dichtbij raak. Na de winterstop gaat het ESCA vooralsnog voor de wind. Volgende week wacht de Arnhemmers in de vorm van Duno een iets zwaardere opponent.

Vierde klasse A
Wodanseck – AZ 2000            0-1
Ede/Victoria – Alverna            1-1
Oranje Blauw – DUNO D          1-3
ESCA – Germania                    4-0
Wageningen – EMM                6-2
DVE-Trajanus – SC Oranje      1-0