ESCA na zege ‘winterkampioen’

23 december 2013 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA gaan als koploper van de eerste klasse F het nieuwe jaar in. De Arnhemse ploeg won zaterdag met 20-15 van Zwolle. Het Zevenaarse OBW lijkt nog de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd.

Met de van vakantie teruggekeerde trainer Jos van den Brink weer op de bank begon ESCA sterk aan het duel met de nummer vier op de ranglijst. De thuisploeg stond al snel op een 4-0 voorsprong.
Die snelle, ruime voorsprong was ook voor ESCA wat verrassend. “We hadden namelijk wat meer verwacht van Zwolle”, vertelde Laura Engels, aanvoerster van ESCA, na afloop. “Zwolle stond op een mooie vierde plek en kreeg in de voorgaande wedstrijden ook maar weinig goals tegen.”
ESCA vreesde een hele goede keeper in het Zwolse doel, maar die geweldige keeper stond bij de Arnhemse ploeg tussen de palen. “Diane van Moerkerk pakte de meest onmogelijke ballen”, zei Engels over haar keepster. “In de eerste helft was ze ijzersterk en Zwolle had daardoor veel moeite met scoren.”
Bij rust leidde ESCA met 11-7 en na de hervatting besliste de thuisploeg het duel met vijf treffers op rij in ijltempo. “Maar bij 17-8 scoorde ook Zwolle vijf keer achter elkaar. De titel ‘winterkampioen’ vonden we erg aantrekkelijk, dus hebben we de wedstrijd niet meer uit handen gegeven”, aldus Engels.
Bij ESCA behoorde Imke Kranenburg (foto) tot de uitblinksters. Engels: “Zij is onze enige linkshander en was niet te passeren. In de dekking was Imke ijzersterk en bij de snelle tegenaanvallen ook nog eens doelgericht.”
ESCA leidt in de eerste klasse F halverwege de competitie met 18 punten uit 10 duels. Het Zevenaarse OBW, dat met 17-12 won bij Groesbeeks Glorie, is met 16 uit 10 de naaste belager. Overwetering en Ha-Stu delen de derde plek met 12 uit 10.

Doelpunten ESCA: Anneke van Oel 6 (waarvan 2 strafworpen), Imke Kranenburg 4, Sabine Smit 3, Laura Engels, Kim de Blok en Hayke van Valburg allen 2, Desiree Gal 1.