ESCA maakt geen fout in titelrace

1 april 2013 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft in de strijd om de titel in de vijfde klasse F van het zondagvoetbal geen steek laten vallen. Op sportcomplex Valkenhuizen won de Arnhemse ploeg met 5-1 van Worth Rheden.

ESCA begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd, want al na twee minuten kwamen de gasten na matig uitverdedigen door de Arnhemse defensie op voorsprong. Ruben Koenders scoorde in de korte hoek: 0-1.
De thuisploeg nam daarna het heft in handen. Clubtopscorer Emre Guzelyagci had het vizier op scherp en boog met twee treffers de achterstand van ESCA om in een voorsprong: 2-1. Emre Turak bepaalde na goed voorbereidend werk van Sukru Uzun de ruststand op 3-1. ESCA liet ook nog enkele oplegde kansen liggen.
In het tweede bedrijf veranderde er niet veel aan de verhoudingen op het veld. Worth Rheden was niet bij machte om het ESCA moeilijk te maken. De thuisploeg speelde slordig en ongeconcentreerd, waardoor een monsterscore uitbleef. Sukru Uzun scoorde voor ESCA nog wel twee keer, waarvan eenmaal uit een strafschop: 5-2.
Met nog vijf wedstrijden voor de boeg bedraagt de achterstand van ESCA op koploper BVC ’12, dat met 1-0 won van SVHA, 5 punten.

Stand aan kop
1. BVC ’12               15-31
2. Elistha                 14-26
3. ESCA                   15-26