ESCA langs Alverna in doelpuntrijk duel

24 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESCA heeft in de vierde klasse A van het zaterdagvoetball een uitstekende prestatie geleverd. Op sportcomplex valkenhuizen won de ploeg van trainer Stef Kool in een doelpuntrijk duel met 6-2 van Alverna..

De twee middenmoters hadden in een aantrekkelijke wedstrijd beide aanvallende bedoelingen. Het scorebord stond na 90 minuten op 6-2, waardoor ESCA er met de 3 punten vandoor ging. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, met kleine kansjes voor beide ploegen.
Het was Stef Vullings die de score opende. Op het hobbelige veld kreeg de keeper van Alverna een schot van Jurrien Schouten niet onder controle, waarna Vullings attent reageerde en de 1-0 binnenschoot. De voorsprong voor ESCA was tevens de ruststand.
ESCA kwam de tweede helft gedreven uit de kleedkamer. Julian Droog verdubbelde na 60 minuten de score, waardoor ESCA op een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong kwam. Alverna maakte echter uit het niets de aansluitingstreffer via een vrije trap: 2-1. ESCA moest toen weer even alle zeilen bijzetten om niet in de problemen te komen. De 3-1 van Bart Jan van Elk was dan ook een bevrijdende treffer. Daarna gooiden Thijs Bolder (2) en wederom Van Elk er met drie knappe doelpunten nog een schepje bovenop. In de slotafse scoorde Alverna nog een keer tegen: 6-2.
ESCA behaalde na de winterstop 9 punten uit 4 duels. Een prestatie, waarmee ESCA verwachtingen schept voor de rest van het seizoen.

Uitslagen Vierde klasse A
ESCA – Alverna                        6-2
Oranje Blauw – SC Oranje        0-2
Ede/Victoria – AZ 2000            4-2
Wodanseck – EMM                   1-0
DVE Trajanus – Wageningen    2-1
Germania – Duno D                 3-4