ESCA kan in Ede niet meer stunten

20 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESCA is er zondag tegen FC Jeugd niet in geslaagd een 3-1 achterstand, opgelopen in de eerste wedstrijd, goed te maken. In Ede verloor de ploeg van trainer Chris Lankwarden met 4-2.  ESCA blijft daardoor vijfdeklasser.

“Het zat er uiteindelijk niet in”, zei trainer Chris Lankwarden van ESCA na afloop. “We waren in de eerste helft dominant, maar misten 3 goede kansen via Hountou Kane, Levent Akat en Samir Yazilitas. Vlak voor rust scoorde FC Jeugd wel en toen was het klaar.”
Kort na rust werd het 2-0, waarna Alaattin Buyuksari voor ESCA wat terugdeed (2-1). Na de 3-1 van FC jeugd zorgde Samir Yazilitas voor 3-2. In de laatste minuut, toen ESCA na 2 gele kaarten voor Levent Akat en een blessure nog maar met 9 man in het veld stond, werd het nog 4-2.
Trainer Chris Lankwarden, die volgend seizoen het eerste zaterdagteam van ESCA onder zijn hoede heeft, had graag met een promotie afscheid genomen van de zondagtak. “Dat had gekund, maar dan had de instelling wat beter moeten zijn. De voetbalkwaliteiten waren wel aanwezig.”
Lankwarden werd in zijn eerste jaar kampioen met ESCA en promoveerde naar de vijfde klasse. De 2 daaropvolgende seizoen behaalde ESCA een plek in de nacompetitie, maar promotie bleef uit.