ESCA haalt flink uit tegen OVC’85

24 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft in het restant van 55 minuten flink uitgehaald tegen OVC’85. De ploeg van trainer Chris Lankwaarden leidde al met 1-0, maar na 90 minuten stond er een 4-1 eindstand op het bord.

OVC’85 ging zondag op sportcomplex Valkenhuizen voortvarend van start. De gasten kregen in het restant van de eerste helft in 10 minuten drie grote kansen. Het vizier bij de Oosterbekers stond echter niet op scherp.
ESCA-trainer Chris Lankwarden herstelde in de rust de organisatie binnen zijn elftal. Desondanks kreeg OVC’85 ook in de beginfase van de tweede helft nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker. Het doelpunt viel in de 55e minuut echter aan de andere kant. Baris Dagasan bracht de stand op 2-0. Kort daarop scoorde OVC’85 tegen, maar Abdul Uzun herstelde de marge: 3-1. Maslum Becerikli bepaalde de eindstand op 4-1.
Lankwarden: “We hebben goed geprofiteerd van de ruimte die we kregen. OVC hield zich ook meer met de scheidsrechter bezig en dat speelde ons in de kaart.”
Harrie Jaliens van OVC’85 kreeg twee keer geel en kon eerder gaan douchen.
Door de zege van ESCA op OVC’85 ging de eerste periodetitel naar FC Jeugd. De Edese ploeg leidt in 5F met 19 punten uit 7 duels. OVC’85 en Dierense Boys delen de tweede plaats met 15 uit 7, ESCA staat vierde met 13 punten uit 7 duels.