ESA – VVO mooi affiche in beker

21 november 2015 | Van onze AS-redactie

In de strijd om de districtsbeker van de KNVB Oost (tweede ronde) neemt ESA het zaterdagavond op sportcomplex Rijkerswoerd op tegen VVO. De Arnhemse zaterdagploeg aast na twee nederlagen op rij in de competitie op eerherstel tegen cupfighter VVO.

ESA startte de competitie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal voortvarend. Na twee nederlagen op rij is de jonge ploeg van trainer Peter Gerritsen gezakt naar een gedeelde zesde plek. Tegen VVO hoopt ESA het vertrouwen weer wat op te krikken.
De Velpse ploeg is echter een geduchte tegenstander. VVO is na de degradatie van afgelopen seizoen nu de trotse koploper in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. Negen zeges in tien wedstrijden, slechts één gelijkspel en een doelgemiddelde van 42-6 zeggen alles over de kracht van VVO. Afgelopen zondag kreeg RVW er nog met 9-0 van langs.

VVO toont zich ook een echte cupfighter. De Velpse ploeg overleefde in de poulefase een groep met tweedeklasser DCS, derdeklasser Groesbeekse Boys en vijfdeklasser De Paasberg. In de eerste knock-outronde versloeg de ploeg van trainer Maik Angenent hoofdklasser De Bataven met liefst 4-0.
ESA eindigde als eerst in een poule met Uchta, Woezik 2 en Roda ’28. In de eerste ronde was ESA met 2-1 te sterk voor de zaterdagse vierdeklasser Excelsior Zetten.
ESA – VVO begint zaterdagavond om 19.00 uur.