ESA verslaat koploper Veensche Boys

14 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA kon op de laatste speeldag voor de winterstop een feestje vieren. De ploeg van trainer Dennis van Beukering won in de tweede klasse G thuis met 4-1 van koploper Veensche Boys en heeft de aansluiting met de concurrenten gevonden. Yahya Hotak scoorde drie keer voor de Arnhemse ploeg.

Yahya Hotak zette ESA, nummer voorlaatst in 2G op voorsprong. Veensche Boys maakte nog wel gelijk, maar Christiaan Batista zorgde nog voor rust voor een nieuwe Arnhemse voorsprong: 2-1.
Na de hervatting bewees Yahya Hotak opnieuw zijn waarde voor ESA. De aanvaller bepaalde met twee treffers de eindstand op 4-1.
ESA staat op basis van het doelgemiddelde nog steeds voorlaatste, maar door de zege kwamen de Arnhemmers in punten op gelijke hoogte met Lunteren en Unicum. De drie ploegen hebben alle 12 punten uit 14 duels. SKV staat daar met 14 punten nog boven. VVOP is met 6 uit 12 veertiende en laatste.
Door de zege bleef ESA voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen. “Het was een dikverdiende overwinning”, vertelde trainer Dennis van Beukering na afloop. “We gaan ons nu honderd procent focussen op SKV, de nummer elf van de ranglijst.”

In de eerste klasse D verloor AVW ’66 kansloos van DOS ’37. De ploeg uit Denekamp was na een 0-2 ruststand met 0-4 te sterk voor de Westervoorters. DOS ’37 gaat in de strijd om de tweede periodetitel met 13 punten uit 5 duels aan kop.
In de totaalstand zakte AVW ’66 een plekje. De Westervoortse ploeg staat op de twaalfde plaats met 10 punten uit 13 duels. Die positie verplicht aan het einde van het seizoen tot het spelen van nacompetitie. Op de degradatieplaatsen dertien en veertien staan Sparta Enschede (9 uit 13) en Owios (5 uit 13). Blauw Geel ’55 (13 uit 13) en DOS Kampen (14 uit 13) staan net boven AVW ’66.

Ostrabeke zag de achterstand op koploper Duno in de derde klasse A groeien toe 5 punten. De ploeg van trainer Joël Titaley kwam in Arnhem niet verder dan een gelijkspel tegen SC Oranje:1-1. De achterstand van de Oosterbeekse ploeg op Duno bedraagt 5 punten.

(later meer)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D
AVW ’66 – DOS ’37                  0-4
Blauw Geel ’55 – Owios           4-1
FC Horst – DTS Ede                 2-3
FC Zutphen – DOS Kampen     3-2
HZVV – DFS                            2-1
Nunspeet – NSC                      1-1
WVF – Sparta E.                       1-0

TWEEDE KLASSE G
VVOP – ESC                             1-2
ESA -Veensche Boys                4-1
IJVV – Vios V                           0-0
Lunteren – Hierden                 2-2 
KHC – Lelystad ’67                  1-1
Unicum -SKV                          2-2
BAS – ASV Dronten                  1-3

DERDE KLASSE A
Stroe – SDS ’55                        2-1
Uni VV- Elsweide                     8-0
DUNO D – Excelsior Z              3-0    
SC Oranje – Ostrabeke            1-1
De Treffers – Redichem           1-3
DVOV vrij

VIERDE KLASSE A
VCA – Eendracht (14.30 uur)