ESA trekt op met FC Twente

8 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De samenwerking tussen ESA en FC Twente is definitief. De Arnhemse zaterdagclub is door de profclub uitgenodigd om op zondag 20 februari in de Grolsch Veste, voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente-NEC, de handtekening te zetten onder het convenant.

De samenwerking gaat het komende seizoen in. ESA zal vanaf dan gebruik maken van de enorme kennis bij FC Twente op het gebied van de jeugdopleiding. Zo gaan jeugdcoaches van ESA meelopen in Enschede, geeft FC Twente geeft trainingen en workshops in Arnhem en spelen ESA-teams oefenwedstrijden tegen teams van de Voetbalacademie. Het damesvoetbal speelt daarin nadrukkelijk mee, want op dat gebied loopt FC Twente voorop in Nederland. ESA-manager Flip Witjes zegt daarover: “Ik ga meteen aan de orde stellen of ons meisjes C-team een wedstrijddag met de dames van FC Twente mag meelopen. Dat lijkt me zeer leerzaam”.  Verder zal  ESA de Twente-scouts tippen over aanwezige talenten binnen de Arnhemse vereniging.

ESA heeft niet gekozen voor een samenwerking met stadgenoot Vitesse omdat er te veel strubbelingen tussen beide clubs bestonden en bestaan. Inmiddels heeft Witjes een gesprek  gehad met Vitesse-directeur Van der Kraan en zijn er enkele plooien vlak gestreken. Zo heeft Vitesse toegezegd een openstaande rekening van ruim 2000 euro aan ESA te betalen (zie bericht elders op deze site).

Witjes: “De keuze voor FC Twente is vooral bepaald door het feit dat deze club vanaf het begin een uiterst betrouwbare indruk heeft achtergelaten, er snel overeenstemming is bereikt over de voorwaarden waaronder wordt samengewerkt en ‘last but not least’, dat FC Twente zowel technisch als financieel een solide organisatie heeft staan”.