ESA speelt gelijk, 14 keer geel

19 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA is in 2H in een spektakelstuk tegen SVVN niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. De arbiter deelde liefst 14 gele kaarten uit, waarvan 9 voor de bezoekers. “Alle kaarten waren terecht”, zei ESA-trainer Marcel Omvlee (foto).

ESA keek al na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na onderuithalen van Marco Bosch liet Davy Hendriks in de 25e minuut 1-2 noteren. Nadat een speler van SVVN 5 minuten voor rust met zijn tweede gele kaart al de kleedkamer mocht opzoeken, kwamen de bezoekers ook in ondertal vlak voor de pauze nog een keer tot scoren: 1-3.
“We hebben na rust alleen maar op de helft van de tegenstander gespeeld”, zei Marcel Omvlee, trainer van ESA. “We zijn van 0-2 en 1-3 nog knap terug gekomen, maar met 11 tegen 10 hoop je op meer. Maar SVVN trok een handbalverdediging op en er was bijna geen doorkomen aan.”
Davy Hendrik scoorde 10 minuten na de pauze 2-3, opnieuw uit een strafschop. Ditmaal was Mauro Slütter onderuit gehaald. Hendriks scoorde een kwartier voor tijd ook 3-3 na een van richting veranderd afstandsschot.
Trainer Marcel Omvlee van ESA was na afloop zeer te spreken over de arbiter, die 14 keer een gele kaart trok. “Ze waren allemaal terecht.”

Uitslagen tweede klasse H
ESA – SVVN                                3-3
AVW’66 – ASC’62                     3-0
Drienerlo – Enter Vooruit       1-3
Den Ham – Nieuwleusen         1-1
OZC – Vroomshoopse Boys   0-3
Oranje Nassau – Gazelle N      3-0
Sparta E – De Esch                    gestaakt