ESA probleemloos langs AZ 2000

22 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft zich woensdag als derde club geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Marcel Omvlee (foto) was veel te sterk voor AZ 2000: 7-1. ESA speelt dinsdag in de halve finale tegen VDZ.

ESA, dat zich via Angeren (4-1) en Presikhaaf (4-1) een weg had gebaand naar de kwartfinale, drukte het klasseverschil met AZ 2000 al in de eerste helft uit in cijfers uit. Germaine Lenting en Mitch Jurriëns, uit een strafschop, zetten ESA binnen twintig minuten op 2-0. Vlak voor rust zorgde Mauro Slütter voor 3-0.
“Daarmee was de wedstrijd al beslist”, erkende trainer Marcel Omvlee van ESA. “Maar onze eerste helft was dramatisch. Bij 0-0 kreeg AZ 2000 toch twee goede kansen. Als wij zo tegen VDZ spelen, krijgen we het heel moeilijk. Het moet dus beter, want VDZ maakt die kansen wel af.”
Na de hervatting was het binnen twee minuten 5-0. Germaine Lenting, na prima breed leggen van invaller Job Seinen, en Mitch Jurriëns, weer vanaf de stip, waren de doelpuntenmakers. Door een eigen doelpunt van Gerben Smits kwam ESA op 6-0, waarna Raymile Grot uit een van zijn vele solo’s voor de eretreffer zorgde: 6-1. Nog geen minuut later bepaalde Germaine Lenting na goed voorbereidend werk van invaller Jordy Folman de eindstand op 7-1.
“Het hadden dubbele cijfers moeten zijn”, meende Omvlee. “Maar met 7-1 kun je tevreden zijn. Het krachtsverschil was uiteindelijk veel te groot.”

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur

Donderdag 23 mei: RKHVV – De Bataven            (4)

Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 28 mei: VDZ – ESA                                (5)
Donderdag 30 mei: AVW ’66 – winnaar 4            (6)

Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: winnaar (5) – winnaar (6)