ESA op drempel eerste periodetitel

12 november 2022 | Van onze AS-redactie

ESA kan zaterdag in de derde klasse A de eerste periodetitel veroveren. Bij winst in de uitwedstrijd tegen Advendo ’57 en puntenverlies van concurrent VVA Achterberg bij Juliana ’31 is de ploeg van trainer Marco Bosch al verzekerd van een plek in de nacompetitie. Mogelijk is een gelijkspel al voldoende, maar dan moet VVA Achterberg in Malden verliezen.

Gezien de huidige overmacht van ESA in 3A is de titel echter het grote doel. Met 18 punten uit 6 duels heeft ESA nog een score van honderd procent. Met 15 uit 6 is VVA Achterberg een goede tweede, Blauw Geel ’55 staat met 11 uit 6 als nummer drie al op flinke achterstand.
Veenendaal, SKV en WAVV, gedeeld vierde met 8 uit 6, lijken met een achterstand van 10 punten al niet meer mee te doen voor de hoofdprijs.

ESA was vorige week zaterdag op het eigen sportcomplex Rijkerswoerd met 3-1 te sterk voor het Wageningse WAVV. De Arnhemse treffers kwamen op naam van Theo Weijs (1-0), Job Seinen (2-0) en Jean-Willy Mapinga (3-1).
Onderschatting ligt na zes speelrondes op de loer, maar trainer Marco Bosch zal zijn ploeg ongetwijfeld waarschuwen voor Advendo ’57, dat op 15 oktober met 3-0 won van WAVV. De formatie uit Ederveen heeft 7 punten uit 5 duels en moet nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Juliana ’31.

In de tweede klasse C bivakkeert OVC ’85 ook na de uitwedstrijd bij nummer voorlaatst Delta Sport ’95 nog steeds in de onderste regionen. De Oosterbeekse ploeg kwam in Houten niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Dat ene punt dankte OVC ’85 aan Vincent van Weelden, die vlak voor tijd een 1-0 achterstand koppend ongedaan maakte.
Met 4 punten uit 6 duels staat OVC ’85 op de twaalfde plaats en heeft het alleen Delta Sport ’95 (2 uit 6) en De Merino ’s (1 uit 6) nog onder zich. Bij een zege zaterdagmiddag bij CJVV (negende met 6 uit 6) krijgt de Oosterbeekse ploeg aansluiting bij de middenmoot.

Jan Oosterhuis (Foto: AVW ’66)

AVW ’66 behaalde in de derde klasse E vorige week een belangrijke zege op nummer laatst Eefde: 3-0. Adil Elhamri, Guido Temmink en Mike Teeuw zorgden voor de doelpunten van de thuisclub. De ploeg van trainer Jan Oosterhuis heeft nu 8 punten uit 6 wedstrijden en bezet daarmee de achtste plaats.
Die positie is niet de plek waarop de Westervoorters, vorig seizoen nog tweedeklasser, zichzelf graag terugzien. Stijgen op de ranglijst is nu het doel en daarbij zou een overwinning zaterdagmiddag bij SV Twello, nog ongeslagen en met 11 uit 8 de nummer vijf op de ranglijst, zeer gewenst zijn.

De Paasberg had in de vierde klasse B, dat door het terugtrekken van Arnhemia nog maar uit elf ploegen bestaat, aan een doelpunt van Jesse ter Beek voldoende voor de zege in de thuiswedstrijd tegen Lienden: 1-0. De Arnhemse ploeg kwam daardoor weer aan kop, omdat DFS, getraind door Marcel Omvlee, in de thuiswedstrijd tegen SDOO niet verder kwam dan een gelijkspel: 1-1.
De Paasberg verdedigt die koppositie zaterdagmiddag uit bij Excelsior Zetten, dat met 10 punten uit 6 duels de derde plaats deelt met Lienden.

Succes was er voor Arnhemse Boys en Zuid Arnhem. Arnhemse Boys behaalde in de competitie de eerste zege als zaterdagclub. Op sportpark De Schuytgraaf was Uchta was niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Delano Verwey: 3-0. Stijn Rombouts (tweemaal) en Bastiaan Spierenburg waren de Arnhemse doelpuntenmakers.

Ook Zuid Arnhem boekte de eerste zege. De ploeg van trainer Giovanni Zweers won thuis met 4-1 van SVHA, dat de rode lantaarn overnam van Zuid Arnhem. Samuel Smit, Simon Ghabo, Rico Laffree en Dylano Oldenmenger scoorden voor Zuid Arnhem.
Arnhemse Boys neemt het zaterdagmiddag op tegen DFS, Zuid Arnhem gaat op bezoek bij Kesteren.

Klik hier voor het voetbalprogramma van 12 en 13 november.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (5 NOVEMBER)
EERSTE KLASSE D

Almkerk – SVW 1-0
SVL – Scherpenzeel 0-1
Sliedrecht – LRC 2-4
Duno D – DTS ’35 Ede 1-0
Nivo Sparta – Oranje Wit 3-2
Bennekom – Achilles ’29 2-2
DZC ’68 was vrij

TWEEDE KLASSE C
VRC – Veensche Boys 1-1
Woudenberg – Dieren 5-1
CDW – De Merino ‘s 2-0
Valleivogels – Lunteren 1-0
Jonathan – CJVV 2-4
ASC Nieuwland – Otterlo 5-0
Delta Sports ’95 – OVC ’85 1-1

DERDE KLASSE A
VVA Achterberg – JVC Cuijk 3-2
Renswoude – De Braak 1-1
ESA – WAVV 3-1
ONA ’53 – Juliana ’31 2-3
Veenendaal – Advendo ’57 0-2
Blauw Geel ’55 – SKV 5-2

DERDE KLASSE E
SV Twello – Be Quick Z 2-1
Oeken – ZZC ’20 1-2
AVW ’66 – Eefde 3-0
Eerbeekse Boys – FC Zutphen 0-6
Teuge – VIOS V 0-2
Brummen – Oene 0-1
DVOV is vrij

VIERDE KLASSE B
Dinsdag 1 november

Excelsior Z – DFS 1-5
Zaterdag 5 november
DFS – SDOO 1-1
Arnhemia – Kesteren (Arnhemia teruggetrokken uit competitie)
Dodewaard – Excelsior Z 0-2
Arnhemse Boys – Uchta 3-0
Zuid Arnhem – SVHA 4-1
De Paasberg – Lienden 1-0