ESA morst twee punten bij ESC

13 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G ondanks een gelijkspel bij ESC (1-1) nog steeds uitzicht op een plek in de nacompetitie. De ploeg van trainer Marcel Omvlee (foto) incasseerde in Elburg 20 minuten voor tijd de gelijkmaker.

“We hadden moeten winnen”, vertelde Marcel Omvlee, trainer van ESA. “En dat op basis van de eerste twintig minuten voor en na de rust. We hadden meer vediend, maar ESC heeft ook een goede ploeg. Dat kan ik niet ontkennen.”
De bezoekers namen in de 53e minuut door Nabil Nasri een 1-0 voorsprong. “Vlak daarna kreeg Nabil een enorme kans op 0-2. Hij miste, maar dat had de beslissing moeten zijn.”
ESCA kwam 20 minuten voor tijd op gelijke hoogte, maar die treffer had volgens Omvlee afgekeurd moeten worden. “Tim Buurman, onze keeper, werd zwaar gehinderd. Dat was een overtreding, maar de goal werd toch toegekend”, aldus Omvlle, die niet erg te spreken was over het optreden van de scheidsrechter. “In de laatste 20 minuten kregen we wel heel veel tegen.”
Het optreden van de arbiter zorgde bij ESA voor de nodige irritatie. De gasten liepen tegen vier gele kaarten op. Ali Edan kreeg in de 80e minuut zijn tweede en kon vertrekken. Omvlee: “In beide gevallen was het een duel om de bal. Bij de tweede keer kreeg Ali in eerste instantie geen geel, maar hij reageerde toen hij de vrije trap weer tegen kreeg. Hij zei dat de scheidsrechter ‘waardeloos floot’. Niet slim natuurlijk.”

Uitslagen Tweede klasse G
ESC – ESA                           1-1
Lelystad ’67 – Vios V          0-2
ASV Dronten – FC Horst     3-1
‘t Harde – Veensche Boys   1-2
Zwart Wit ’63 – Owios        2-1
VSCO ’61 – Unicum            0-4
DFS – Excelsior ’31            4-1

Stand
1. DFS                       21-48
2. FC Horst                22-39
3. Vios V                    22-35
4. ESA                        21-34
5. Owios                    21-34