ESA geeft visitekaartje af

20 september 2020 | Van onze AS-redactie

ESA heeft op de eerste speeldag in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal haar visitekaartje afgegeven. De formatie van trainer Marco Bosch won op het eigen sportcomplex Rijkerswoerd met 6-0 van Oeken.

Bosch had genoten van zijn ploeg, die bij rust al op een 2-0 voorsprong stond door doelpunten van Jahrell Lopulalan en Jordy bal. “Een geweldige start. Goed gespeeld, mooie goals gemaakt”, oordeelde de ESA-coach.
Na de hervatting deed ESA er nog een schepje bovenop en konden de bezoekers het tempo nauwelijks nog volgen. Belend Sheko (3-0) en 4-0), Job Seinen (5-0) en Sten Bonekamp (6-0) maakten het halve dozijn Arnhemse treffers vol.

Een tegenvaller was het uitvallen van Tom de Jager. net ingevallen kwam De Jager ongelukkig ten val. In het ziekenhuis bleek hij zijn Sleutelbeen gebroken te hebben. “Een domper op de feestvreugde”, zei Bosch, die De Jager enige tijd moet missen.

* Foto boven: ESA-speler Tom Titarsolej ontwijkt een tackle van een speler van Oeken. (Foto: Nico Kooij)

ESA-speler Tom de Jager wordt behandeld na zijn ongelukkige val. In het ziekenhuis bleek hij zijn sleutelbeen te hebben gebroken. (Foto: Nico Kooij)

Het debuut van OVC ’85 in de tweede klasse G liep uit op een fikse teleurstelling. Na een 0-0 ruststand ging het voor de Oosterbeekse ploeg na de hervatting helemaal mis in de uitwedstrijd bij het Veenendaalse VRC: 4-0.
Na de 1-0 van VRC moest de thuisploeg na een rode kaart met tien man verder, maar OVC ’85 wist van die numerieke meerderheid niet te profiteren. Integendeel, VRC voerde de score verder op.

AVW ’66 ging in dezelfde klasse onderuit bij Lunteren: 2-1 (0-0). De winnende treffer viel in de blessuretijd. Dat was zuur, maar veel aanspraak op een goed resultaat kon de ploeg van trainer Delano Verweij ook niet maken. Na een 1-0 achterstand maakte Mick Steenvoorden met een fraaie kopbal nog wel gelijk, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Lunteren.


In 3A deed DVOV bij vlagen niet onder voor JVC Cuijk, maar de thuisclub haalde een veel hoger rendement uit de kansen: 4-0.
AZ 2000 verloor in 4A op eigen veld van Alverna 1-3. De ploeg van trainer Giovanni Zweers was door Kevin Lo-Sie-Sen nog wel op een 1-0 voorsprong gekomen, maar bleek daarna niet alert bij drie standaardsituatie. Die leverden de bezoekers ook drie treffers op.
Jesse ter Beek en Nick Buyl scoorden in 4C beiden twee keer voor De Paasberg en hadden daarmee in Garderen een groot aandeel in de zege op Veluwse Boys: 2-4. De thuisclub kwam na een 0-2 achterstand terug tot 1-2 en mochten vervolgens vanaf elf meter aanleggen. Doelman Gino van Santen stopte de penalty en voorkwam daarmee de gelijkmaker. De Paasberg liep vervolgens weer verder uit en nam de drie punten mee naar Arnhem.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
HOOFDKLASSE A

ARC – DHSC 5-3
Scherpenzeel – Capelle
Rijnvogels – Smitshoek 3-2
Achilles Veen – Jodan Boys 1-1
Achilles ’29 – Duno D 0-1
Spijkenisse – Poortugaal 2-2
SC Feyenoord – Zwaluwen 6-1
Rijsoord – ‘s-Gravenzande 0-3

TWEEDE KLASSE G
VRC – OVC ’85 4-0
FC Horst – VSCO ’61 4-0
Veensche Boys – ASV Dronten 1-0
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad ’67 – Batavia ’90 1-1
Lunteren – AVW ’66 2-1
Owios – Unicum 1-2

DERDE KLASSE A
Uni VV – Redichem 4-1
ESA – Oeken 6-0
Dieren – Eerbeekse Boys 1-1
Waalstad – Eefde 4-1
Teuge – ZZC ’20 2-0
FC Zutphen – Excelsior Z 11-0
JVC Cuijk – DVOV 4-0

VIERDE KLASSE A
Terborg – Woezik 4-2
AZ 2000 – Alverna 1-3
Juliana ’31 – Kolping Dynamo 3-2
OBW – Beuningse Boys 6-4
Quick 1888 – Elistha AFGELAST
AWC – Oranje Blauw 1-0

VIERDE KLASSE C
Veluwse Boys – De Paasberg 2-4
EFC ’58 – Barneveld 3-0
Prins Bernhard – Harskamp 3-1
SDS ’55 – Wodanseck 2-1
Ede/Victoria – Fortissimo 2-6
Vierhouten ’82 – Achterveld 1-3