ESA en RKHVV door, VVO eruit

8 juni 2023 | Van onze AS-redactie

Strafschoppen waren noodzakelijk, maar uiteindelijk bereikten ESA (thuis tegen SC Rouveen, 0-0) en RKHVV (uit tegen Rkvv Velsen, 3-3) toch de volgende ronde van de nacompetitie. Voor VVO viel het doek. De Velpse ploeg verloor thuis van Quick 1888 (0-2), dat zich door die zege plaatste voor de tweede ronde en donderdagavond (8 juni) op het Arnhemse sportpark ’t Cranevelt aantreedt tegen VDZ.

ESA kwam afgelopen zaterdag niet tot scoren tegen SC Rouveen, maar omdat ook de tegenstander het duel na 120 minuten zonder treffers beƫindigde, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Doelman Tim Hol (21) van de thuisploeg, vervanger van de geblesseerde Dennis Amati, kwam als winnende keeper uit de strijd zonder dat hij een bal stopte. Een speler van Rouveen schoot de beslissende strafschop naast.

ESA krijgt zaterdag 10 juni in de derde ronde van de nacompetitie om een plek in de tweede klasse te maken met tweedeklasser Den Ham, dat afgelopen zaterdag won bij het Zwolse Be Quick ’28 (2-3). Be Quick ’28 degradeert door dat verlies naar de derde klasse.
Verslaat ESA het bezoekende Den Ham, dan speelt de ploeg van trainer Marco Bosch in de finale tegen de winnaar van het duel Zeewolde – Enter Vooruit. De finale is op neutraal terrein.

Programma, derde ronde, om 2 plaatsen in de tweede klasse
Zaterdag 3 juni

(A) ESA – Den Ham (14.30 uur)
(B) Zeewolde – Enter Vooruit
(C) Dieze West – Tubantia
(D) Hellendoorn – SV Twello
Finales (neutraal terrein
Zaterdag 10 juni

Winnaar A – Winnaar B
Winnaar C – Winnaar D

RKHVV verder na 32 strafschoppen

RKHVV plaatste zich voor de tweede ronde van de nacompetitie om een plek in de vierde divsie, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In het stadion van Telstar nam de Huissense ploeg tegen vierde divisionist Rkvv Velsen een 2-0 voorsprong door treffers van Mink Bugter (kort voor rust) en Kevin Sissing (kort na rust), gaf die ook weer weg. Dat was opmerkelijk, omdat de thuisploeg al voor de pauze met tien man was komen te staan na een rode kaart voor de Velsense doelman, die buiten zijn strafschopgebied hands had gemaakt.

Rkvv Velsen kwam op gelijke hoogte (2-2), maar ook RKHVV had de mogelijkheden het duel in de counter te beslissen, maar liet dat na. In de verlenging zette Lucas Schildering de ploeg van trainer Frans Koenen (foto) weer op voorsprong, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: 3-3.

De strafschoppenserie was er eentje om nooit te vergeten. Doelman Sebastiaan van der Sman knalde RKHVV pas bij de 32e (!) penalty naar de volgende ronde. Daarin is De Zouaven op sportpark De Kloet in Grootebroek zondag 12 juni de tegenstander van RKHVV.
Het Gendtse De Bataven speelt zondag 12 juni in Alkmaar tegen AFC ’34 om een finaleplaats.

Programma, tweede ronde, om 3 plaatsen in de vierde divisie
Zondag 11 juni

(A) EFC – Best Vooruit
(B) Volharding – NEO
(C) AFC ’34 – De Bataven
(D) De Zouaven – RKHVV (14.00 uur)
(E) EVV – TAC ’90
(F) Nemelaer – Susteren
Finales (neutraal terrein)
Zondag 18 juni

Winnaar A – Winnaar B
Winnaar C – Winnaar D
Winnaar E – Winnaar F

Quick 1888 te sterk voor onmachtig VVO

VVO was afgelopen zondag in de eerste ronde van de strijd om promotie naar de tweede klasse kansloos tegen Quick 1888: 0-2. De bezoekers uit Nijmegen domineerden vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Patrick Baardman, maar hielden VVO voor rust toch in leven door een aantal grote mogelijkheden om zeep te helpen.

Na de hervatting sloeg Quick 1888 wel toe. Max Broenland zorgde voor 0-1, maar ook na rust verzuimden de gasten verder afstand te nemen. Via Ramon van Steenbergen (over) en Sander Beek (schot geblokt) kreeg de thuisploeg zelfs nog een paar kansjes op de gelijkmaker. Doelman Tim Schoofs (onder andere ex-Eldenia, ex-ESA) van Quick 1888 hoefde verder ook nauwelijks in actie te komen. In de slotfase greep de Velpse defensie onvoldoende in, waardoor Taher Taher Agha na een slalom ook VVO-goalie Max Jansen kansloos liet: 0-2.

VDZ is voor Quick 1888 de volgende horde. Dat duel op sportpark ’t Cranvelt in Arnhem wordt vanavond (donderdag, 20.00 uur) gespeeld.

* Foto geheel boven: Ramon van Steenbergen (links), hier in actie tegen Pax, kon een nederlaag van zijn VVO niet voorkomen. (Archieffoto: Aafje Boerma)

Programma, om 2 plaatsen in de tweede klasse
Tweede ronde
Donderdag 8 juni

(A) Barbaros – FC Trias
(B) VDZ – Quick 1888 (20.00 uur)
Derde ronde
Zondag 11 juni
(C) Lemelerveld – Beekbergen
(D) Barbaros/FC Trias – Eilermark
(E) Beuningse Boys – SCE
(F) VDZ/Quick 1888 – VIOD
Finales (neutraal terrein)
Zondag 18 juni

Winnaar C – Winnaar D
Winnaar E – Winnaar F