ESA blijft ook bij Veluwezoom ongeslagen na late gelijkmaker van Job Seinen

13 november 2016 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de topper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal op het nippertje een nederlaag voorkomen. Uitgerekend invaller Job Seinen, net hersteld van een kruisbandblessure, scoorde op het Rozendaalse sportpark de Pinkenberg de verdiende gelijkmaker: 2-2.

Gerritsen, Peter“Een terechte uitslag”, vertelde trainer Peter Gerritsen (foto) van ESA na afloop. “En heel leuk voor Job, die gelijkmaker. Hij viel geweldig in.”
De openingsfase was voor ESA en de treffer van de rappe Jordy Folman was op dat moment ook verdiend: 0-1. ESA was daarna dicht bij 0-2, maar Tom Titarsolej kon de kans niet verzilveren. “Heel jammer, want in dezelfde minuut scoorde Veluwezoom de gelijkmaker”, zei Gerritsen. Die treffer, in de 27e minuut, kwam van de voet van oud-ESA-speler Ali Edan, die de bal na een afstandsschot via de paal en ESA-doelman Dennis Amati in het doel zag belanden: 1-1.
VeluwezoomVijf minuten na rust kwam Veluwezoom in een zetel te zitten. Uitblinker Nekhomi Veldt scoorde 2-1 voor de ploeg van trainer Jhon van Beukering. ESA moest in de achtervolging, Veluwezoom kon achteroverleunend, gokken op de snelle tegenstoot. Dat leidde in het meeslepende gevecht tot kansen voor beide ploegen. uiteindelijk was het alleen Job Seinen die scoorde. Op aangeven van Theo Weijs tikte hij de bal vlak voor tijd tegen het net: 2-2.

ESA bleef daardoor als enige ploeg ongeslagen in 3A. AVW ’66 is koploper met 27 punten uit 10 duels. Veluwezoom volgt met 22 uit 9, ESA is derde met 21 uit 9.

Voor uitslagen (klik hier)