ESA A1 leeft zich uit in Wehl: 0-8

11 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA A1 had in de vierde divisie F een gemakkelijke middag. De ploeg van trainer Peter Gerritsen kon zich in Wehl naar hartelust uitleven tegen het plaatselijke Concordia. Het werd uiteindelijk 0-8.

VIERDE DIVISIE F
Concordia Wehl A1 – ESA A1 0-8 (0-4).

ESA A1 was vanaf de eerste minuut 1 de betere ploeg en kreeg al gelijk een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Pas in de 20ste minuut was het raak. Na voorbereidend werk van Wesley de Ruiter scoorde Kurtley de Windt 0-1.
ESA rook meer en drukte gelijk door. De Windt reageerde goed op een foutje in de verdediging en schoot de 0-2 binnen.
Met een individuele actie bereidde bereidde Kurtley de derde Arnhemse treffer voor. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de ingelopen Lennart Oukes: 0-3. Oukes zorgde na een corner met het hoofd ook voor de 0-4 ruststand.
Na de pauze veranderde er niets aan het wedstrijdbeeld. Lennart Oukes stond in de 50ste minuut met een steekpass aan de 0-5 van Kurtley de Windt. Kort daarop onderschepte Wesley de Ruiter de bal en zorgde voor de 0-6. Kurtley de Windt zorgde na een uur voor de mooiste treffer van de middag. Na een snelle aanval legde Cagri Bakir de bal achter het standbeen klaar De Windt, die met een lob over de keeper zijn vierde doelpunt maakte: 0-7. Vlak voor tijd bepaalde Samir Hamdiui de eindstand op 0-8 na uitstekend voorbereidend werk van Wesley de Ruiter.
“Het was goed om te zien dat we ook na rust in hoog tempo bleven voetballen en de spelers niet alleen maar voor eigen succes gingen”, zei een zeer tevreden ESA-trainer Peter Gerritsen na afloop.
ESA A1 staat na de zege met 6 punten uit 5 duels op de negende plaats. De achterstand op de nummer 2, Spero, bedraagt echter slechts 4 punten. ESA A1 gaat zaterdag op bezoek in Elst.

Uitslagen Vierde divisie F
Concordia Wehl A1 – ESA A1 0-8
VIOD A1 – DTS Ede A1 1-1
Epe A1 – OZC A1 2-0
VVOG A1 – Sparta Nijkerk A1 1-5
SDV Barneveld A1 – DVV A1 3-4