ESA A1 haakt af in strijd om titel

22 maart 2011 | Van onze AS-redactie

ESA A1 is voorlopig afgehaakt in de strijd om de titel in de vierde divisie F. De ploeg van Peter Gerritsen heeft na de 2-1 nederlaag bij Concordia Wehl A1 5 punten achterstand op koploper Juliana’31.

VIERDE DIVISIE F
Concordia Wehl A1 – ESA A1 2-1 (2-1).
ESA A1 begon goed aan het duel in de Achterhoek. De vlot combinerende Arnhemmers kregen in de eerste 10 minuten 3 opgelegde kansen, maar die bleven onbenut.
Slecht uitverdedigen in de ESA-defensie leidde daarna tot de openingstreffer van Concordia Wehl: 1-0. De bezoekers leken het duel weer volledig naar zich toe te trekken na de gelijkmaker van Yahya Hotak (foto). Hij rondde een prima combinatie tussen Denis Siocic en Job Seinen af: 1-1.
Vijf minuten voor de pauze ging de defensie van ESA opnieuw in de fout. Weer was het uitverdedigen onder de maat, waarna een aanvaller van Concordia Wehl profiteerde: 2-1.
“We zijn na rust 3-4-3 gaan spelen en Concordia Wehl is niet meer van eigen helft geweest”, zei ESA-trainer Peter Gerritsen. “Onze keeper Marc van Anssem heeft ook niets meer te doen gehad.”
Het enorme overwicht van ESA leidde echter niet tot uitgespeelde kansen en in de stand kwam geen verandering meer.
Met nog 5 wedstrijden te gaan is de achterstand van ESA, dat nu op een zevende plek staat, opgelopen tot 5 punten op lijstaanvoerder Juliana ’31. Op 2 april haalt de Arnhemse ploeg in Nijmegen in tegen Quick 1888 A1. ESA heeft dan aan een gelijkspel genoeg voor het behalen van de eerste periodetitel.

Uitslagen vierde divisie F
AWC A1 – WSV A1                               0-3
Juliana ’31 A1 -SDVB A1                    4-0
VVOG A1 – DTS ’35 A1                       0-1
Concordia W A1 – ESA A1                  2-1
Sparta Nijkerk A1 – Quick 1888 A1  6-1