ESA A1 en SML A1 geven zege uit handen

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

ESA A1 (vierde divisie F) en SML A1 (hoofdklasse M) waren dicht bij een zege, maar beide ploegen moesten vlak voor tijd de gelijkmaker toestaan. VVO A1 verloor met 2-1 bij Blauw Geel’55 A1.

VIERDE DIVISIE F
ESA A1 – Juliana’31 A1 2-2 (0-1).
Bij ESA waren de verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd hoog gespannen. Maar in de eerste helft kwam ESA, mede door de afwezigheid van spits Job Seinen, nauwelijks aan voetballen toe. De thuisclub creëerde slechts één uitgespeelde kans, maar dat leidde niet tot een treffer.
Juliana’31 kreeg meer kansen, maar stuitte op doelman Marc van Ansems, die na een blessure en een afwezigheid van vijf maanden weer onder de lat kon plaatsnemen. Toch kon ook Van Ansems niet voorkomen, dat Juliana’31 na een half uur de leiding nam na slordig uitverdedigen van ESA.
Trainer Hans Zwartkruis van ESA deed in de rust enkele omzettingen, waarna zijn ploeg als herboren uit de kleedkamer kwam. Binnen het kwartier had de thuisclub via Yahya Hotak (1-1) en Nabil Nasri (2-1) de achterstand omgebogen in een voorsprong. Nasri had bij zijn treffer een voorzet in gedachten, maar zag de bal achter de Maldense keeper in het doel belanden.
Nadat Zwartkruis de prima spelende Asmoy Longfur een kwartier voor tijd noodgedwongen met kramp naar de kant moest halen, verloor ESA de grip op de wedstrijd. Juliana’31 profiteerde van de desorganisatie bij ESA en kwam vier minuut voor tijd op gelijke hoogte: 2-2.
“Die late gelijkmaker was jammer, maar op basis van de krachtsverhoudingen was de uitslag terecht”, kende ESA-trainer Hans Zwartkruis eerlijk.

HOOFDKLASSE M
SML A1 – DVC’26 A1 2-2 (2-1).
SML A1 kwam op het eigen sportpark De Bakenberg niet verder dan een gelijkspel tegen DVC’26 A1: 2-2. De ploeg van trainer John Raaymann keek al na twee minuten tegen een achterstand aan, maar binnen het kwartier had Wesley Martens die al omgebogen in een voorsprong voor SML. Zijn tweede treffer scoorde Martens vanaf de strafschopstip.
De tweede helft speelde zich voornamelijk op de helft van SML af. “We waren vooral aan het tegenhouden en vergaten zelf te voetballen”, oordeelde Raaymann. “Hoewel DVC’26 het meeste balbezit had, kwam die ploeg niet tot uitgespeelde kansen.”
SML leek de buit binnen te hebben, maar ver in blessuretijd viel uit een strafschop toch nog de Didamse gelijkmaker. Raaymann: “Jammer, want vlak voor tijd hadden we de wedstrijd bij een 2-1 stand kunnen beslissen toen Achmed Lak alleen op de keeper afging. De Didamse keeper plukte de bal echter van zijn schoen.”
Bob Hakman en Romen Korn speelden bij SML een prima wedstrijd.

Blauw Geel’55 A1 – VVO A1 2-1 (1-1).
VVO A1 moest in Ede bij Blauw Geel’55 een bittere pil slikken. De Velpse ploeg verloor met 2-1.
Misschien dat VVO de tegenstander wat had onderschat, want in het eerste competitieduel was Blauw Geel’55 nog met 10-0 onderuit gegaan bij het Didamse DVC’26.
In Ede nam VVO nog wel een voorsprong. Delano Drakenstijn scoorde in de negentiende minuut vanaf de strafschopstip 0-1. Op slag van rust maakte de thuisclub gelijk.
De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar tien minuten voor tijd moest VVO nog een treffer incasseren. Die klap kwamen de gasten niet meer te boven.