Ernstige blessure voor Denise Rijcken

15 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Basketbalster Denise Rijcken is langdurig uitgeschakeld. De speelster van Arnhemia Eagles verdraaide zaterdag haar knie in het duel met Twente Buzzards. De vrees bestaat dat haar kruisband in de knie is afgescheurd.

‘Het was een onschuldige actie”, vertelt trainer-coach Elco Vilé (foto) van rayonhoofdklasser Arnhemia Eagles. “Denise was in een rustige looppas, maakte en draaibeweging en hoorde wat knappen. De huisarts dacht maandag aan een meniscusblessure, de fysiotherapeut aan een afgescheurde kryuisband. Volgende week, als het vocht uit de knie is, wordt meer duidelijk over de aard van de blessure.”
Voor Vilé is de zware blessure voor Rijcken in de aanlop naar de topper bij Uitsmijters, zaterdagavond, niet de enige tegenvaller. Door blessures, vakanties en andere verplichtingen kan de Eagles-trainer behlave op Denise Rijcken ook geen beroep doen op Kim van Verseveld, Fay Latten, Janine Ortsen en Mirte Rijnbout.
Toch ziet Vilé nog mogelijkheden. “We missen twee guards, maar ik heb wel de beschikking over vijf centers. Onze kracht ligt dus onder het bord, dus we gaan ons spel wat aanpassen aan de omstandigheden.”
De rol van spelverdeler zal zaterdagavond liggen bij Muriël Gunsing. “Een veteraan, maar zeer ervaren”, aldus Vilé. “Ook Elleanore Berends zal die taak op zich nemen.”
Vilé zag Uitsmijters, koploper met 6 punten uit 3 duels, zondag in actie tegen Wildcats. “Ik was niet heel erg onder de indruk, totdat ik hoorde dat Uitsmijters de dag ervoor ook nog een zware bekerwedstrijd had gespeeld. En als je dan op zondag weer van Almelo naar Nijmegen moet, is dat een behoorklijke belasting”, aldus Vilé. “Uitsmijters heeft een goede ploeg, oogt als een machine en slaat vaak in het vierde kwart toe.”
Arnhemia Eagles staat met 4 punten uit 3 duels op een gedeelde tweede plaats en kan bij winst op Uitsmijters op gelijke hoogte komen met de lijstaanvoerder in de rayonhoofdklasse.