Enorme kater voor Eldenia

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia is zondag in 4F tegen een enorme miskleun aangelopen. De ploeg van trainer Barry Heijse (foto) ging in Ede keihard onderuit bij Fortissimo (3-0) en greep daardoor naast de eerste periodetitel. Die gaat nu naar Driel.

Eldenia liet dit seizoen tot nu toe uitstekend voetbal zien. Maar juist op het moment dat de ploeg de eerste prijs in de vorm van een periodetitel voor het grijpen had, faalde Eldenia hopeloos. “We zijn niet in de wedstrijd geweest en hebben collectief gefaald. We wonnen geen duels en waren slordig in de passing”, zei trainer Barry Heijse van Eldenia na afloop.
Heijse zocht naar oorzaken, maar die waren ook voor de trainer moeilijk te vinden. “Misschien was het de spanning of toch de onervarenheid bij enkele spelers. Ik heb er zelf ook al over nagedacht. We gaan er dinsdagavond met elkaar maar eens over praten. Ik heb me verbaasd, ik kende mijn ploeg niet terug.”
Fortissimo leidde na 45 minuten al met 1-0. Heijse: Tijdens de rust heb ik nog een paar dingen aangegeven, maar ook in de tweede helft was er geen verbetering zichtbaar. Het was hetzelfde verhaal. Na de 3-0 was het helemaal gebeurd.”
Volgens Heijse waren ook zijn spelers zwaar teleurgesteld over hun optreden. “Maar we moeten de zaak weer snel oppakken en toewerken naar de wedstrijd van zondag tegen OVC’85.”

Uitslagen 4F
Fortissimo – Eldenia           3-0
DVOL – HAVO                       4-2
Driel – Angeren                    3-2
Arnhemia – SDOO               2-2
OVC’85 – RVW                      1-0
Elistha – MASV                     3-4