Emiel Broenink maakt als hoofdtrainer seizoen af bij Oost-Arnhem, maar vertrekt in de zomer

29 maart 2021 | Van onze AS-redactie

Korfbaltrainer Emiel Broenink maakt bij korfbalclub Oost-Arnhem het seizoen af als hoofdtrainer, maar heeft tegelijkertijd zijn vertrek aangekondigd. Broenink zet in de zomer – in ieder geval voorlopig – een punt achter zijn trainerscarrière. Hij was tijdens de eerste helft van het veldseizoen de assistent van Hugo van Woudenberg, tijdens het zaalseizoen in de Korfbal League was Broenink de rechterhand van interim-trainer Ron Steenbergen.

“Ik denk dat ik op eigen benen kan staan en zie het als een mooie uitdaging”, zegt Broenink (30) over zijn hoofdtrainerschap in de komende maanden. “Ik heb de afgelopen periode in de Korfbal League heel veel geleerd van Ron en dat neem ik allemaal mee. Nu maar hopen dat de veldcompetitie wordt hervat.”

Nieuwe baan

Zijn taak als hoofdtrainer zal hoe dan ook van korte duur zijn. Henco Pullen, afkomstig van Sparta Zwolle, is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Oost-Arnhem. Broenink: “Ik krijg per 1 mei een nieuwe, drukke baan en wil daarna ook niet langer assistent zijn. Het kost me zo ’n vijftien uur per week en daarvan ben ik maar een klein deel productief. Daar haal ik niet genoeg voldoening uit. Nee, dat is geen verwijt aan wie dan ook, want dat is nou eenmaal de rol van een assistent.”

Broenink heeft ook geen gesprek gehad met Pullen. “Ik heb wel een aanbod gehad trainer-coach te worden van Oost-Arnhem 2, dat komend seizoen in de reserve Korfbal League speelt. Ik vind mezelf daar nog niet goed genoeg voor. Die ploeg heeft een ervaren coach nodig.”

Over een definitief afscheid van het korfbal wil Broenink, die door een kruisbandblessures zijn actieve carrière als speler van Oost-Arnhem in september 2018 moest beëindigen, het niet hebben. “Dat zou veel te voorbarig zijn. Ik heb er in het verleden altijd alles voor gedaan en gelaten. Ik vind korfbal ook nog steeds te gek. Maar volgend seizoen kan ik wel een keer met mijn vriendin een keer een weekendje weg. Dat zat er eerder niet in.”

* Emiel Broenink (links) met Ron Steenbergen, tijdens de laatste wedstrijd in de Korfbal League tegen Blauw Wit (Foto: Marco Speleten)