Elsweide tweede na overtuigende zege

20 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Elsweide is in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal opgeklommen naar de tweede plaats. De Arnhemse ploeg was zaterdag met 5-1 veel te sterk voor Wageningen. Bij rust leidde Elsweide al met 1-0.

Elsweide kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Wageningen: 1-0. De thuisclub was voor rust voortdurende de bovenliggende partij, maar het bleef bij die ene treffer. Na de hervatting tilden Marc Comans, Joeward Hoogenbergen en Richid Harak Gharaffi de stand naar 4-0. Wageningen scoorde vervolgens tegen, maar Robert-Jan Damen (foto) herstelde de oude marge en bepaalde de eindstand op 5-1.
Elsweide en Wageningen ontmoetten elkaar zaterdag al voor de tweede keer dit seizoen. In de eerste wedstrijd van het seizoen won Wageningen met 2-1 in Arnhem, maar dat duel moest na een uitspraak van de tuchtcommissie worden overgespeeld. Trainer Johan van Capelleveen van Wageningen was toen vlak voor tijd ingevallen, maar hij was niet speelgerechtigd.
“Wij wilden vandaag wat rechtzetten”, vertelde doelpuntenmaker Robert-Jan Damen van Elsweide na afloop. “Maar we wisten ook dat Wageningen zich door de uitspraak van de tuchtcommissie benadeeld voelde en alles zou geven voor een goed resultaat. Maar we hebben ze geen kans gegeven. En door het gelijkspel bij Redichem – Ostrabeke staan wij nu tweede. Het is precies zo gegaan als we hadden gehoopt.”
Elsweide heeft nu ook nog kans op de eerste periodetitel. Die is voor de Arnhemse ploeg als Elsweide zaterdag zelf wint bij Lunteren en koploper Lienden in Wageningen drie punten verspeelt bij SKV.

Derde klasse A
Redichem – Ostrabeke            2-2
Eldweide – Wageningen          5-1

Stand aan kop
1. Lienden                  7-18
2. Elsweide                 7-15
3. Redichem               7-14
4. Ostrabeke              7-14
5. DVE Trajanus         7-13
6. Lunteren                7-12