Elsweide krijgt te weinig in topper

10 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Elsweide heeft zaterdag in eigen huis de topper in de derde klasse A tegen koploper Lienden met 4-2 verloren. De thuisploeg zag de achterstand daardoor oplopen tot 8 punten. De titel lijkt daarmee uit het zicht.

Lienden opende sterk en mam in de vijfde ninuut een 0-1 voorsprong. Ivory Willemsen bracht beide ploegen weer op gelijk hoogte. Hij schoot van afstand fraai raak:1-1
Erg lang kon Elsweide daaar niet van genieten. De gasten namen door een fraaie treffer kort daarop opnieuw de leiding: 1-2. Kort voor de pauze kwam Lienden met tien man te staan toen een betuwse speler een natrappende beweging maakte in de richting van Robin van der Beek. Dat was de arbiter niet ontgaan.
Ook tegen tien Liendenaren had Elsweide het in de tweede helft niet gemakkelijk. Toch zorgde Rachid Harrak Gharaffi in de 70e minuut met een daverende knal voor de gelijkmaker. “We hebben daarna twee enorme kansen laten liggen op de gelijkmaker”, zei een balende Robin van der Beek na afloop. Eerst kopte Marc Comans in kansrijke positie naast en even later kwam Joeward Hoogenbergen vrij voor de keeeper te staan. Ook die kans bleef onbenut.
Van der Beek: “Daarna trad een klassieke voetbalwet in werking, want uit een vrije trap viel de treffer aan de andere kant. We namen daarna alle risisco’s en in blessuretijd werd het ook nog 4-2 voor Lienden.”

Derde klasse A
Kesteren – Lunteren              1-3
DVOV – Ostrabeke                1-4
Redichem – DVE Trajanus     1-2
Elsweide – Lienden                2-4
SKV – Wageningen                 4-1
De Treffers – Uni VV              1-1

Stand aan kop
1. Lienden               10-27
2. Ostrabeke           10-23
3. Lunteren             10-21
4. DVE Trajanus      10-18
5. Elsweide             10-18
6. Redichem            10-17