Elsweide klimt naar tweede plaats

12 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Elsweide blijft het goed doen in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Marlon Keizer klom door een 5-3 thuiszege op redichem naar de tweede plaats.

De thuisclub speelde een uitstekende eerste helft. Met bij vlagen prachtig combinatievoetbal kwam elsweide op een 2-0 voorsprong. Rob Bouman en Mar Comans zorgden voor de treffers. Uit het niets kwam Redichem terug na een treffer van linkerspits Wouter van de Berg: 2-1.
Na rust bekroonde spits Robert-Jan Damen (foto) van Elsweide een goede wedstrijd met een treffer (3-1) uit een voorzet van Umberto van Galen. Redichem ging alles of niets spelen en kreeg een makkelijk gegeven strafschop. Weer Van de Berg was trefzeker: 3-2. Na dat doelpunt wankelde Elsweide. Een afstandsschot was keeper Alex Peters te machtig: 3-3.
Twee vreemde doelpunten zorgden uiteindelijk voor de verdiende overwinning van de Arnhemmers. Eerst gaf de arbiter een indirecte vrije trap na een onbewuste terugspeelbal. Rob bouman schoot de toegekende vrije trap onberispelijk binnen: 4-3. Even later botste de doelman van redichem op een eigen verdediger, waarna Umberto van Galen de 5-3 eindstand op het scorebord zette.

Uitslagen Derde klasse A
Elsweide – Redichem             5-3
De Treffers – Ostrabeke        2-3
Candia’66 – Dodewaard        3-0
Lienden – SKV                          2-2
Excelsior Z –  Brakkenstein    9-1
Kesteren – Uni VV                    2-1