Elsweide is blij met winterstop

10 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Met een derde plaats kan Elsweide als nieuwkomer in 3A terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Maar de ploeg is toe aan de winterstop. Zaterdag verloor de formatie van trainer Marlon Keizer thuis met 4-2 van Uni VV.

“De klad zit er een beetje in”, zei aanvoerder Marc Comans na afloop van het verloren duel met Uni VV. “We brengen niet meer wat we eerder lieten zien en het geluk dat we eerst wel hadden, ontbreekt in de laatste 2 wedstrijden.”
De 2 nederlagen op rij veranderen echter niets aan het feit dat Elsweide een goede eerste helft van het seizoen achter de rug heeft. Comans: “Als je vooraf had geroepen dat wij nu derde zouden staan, had iedereen je uitgelachen. Maar we staan er wel.”
Tegen Uni VV ontbrak zaterdag de scherpte. Al in de openingsfase kreeg Elweide een strafschop tegen. “Onterecht”, oordeelde Comans. “De bal werd door 1 van onze verdedigers corner gegleden, maar van grote afstand bepaalde de scheidsrechter anders.”
Grote kansen creëerde Elsweide niet en nog voor rust werd het 0-2. Na de pauze deed Elsweide pogingen de achterstand weg te werken, maar na een Nijmeegse counter ging de bal nogmaals op de stip: 0-3. Nadat de stand op 0-4 was gebracht, deed Elsweide in de laatste 5 minuten nog wat terug. Rob Bouwman scoorde 1-4 en kort voor het eindsigenaal kopte Niek Seuren fraai raak na een voorzet van Marc Comans: 2-4.
“We hebben nu tijd om de accu weer op te laden. Daar zijn we ook aan toe”, zei Comans.

Uitslagen Derde klasse A
Elsweide – Uni VV                  2-4
Brakkenstein – Ostrabeke    1-3
Excelsior Z – Redichem        7-2
Lienden – Candia’66             2-2
Kesteren – SKV                       2-2
De Treffers – Dodewaard     5-0