Elsweide in hard duel langs Ostrabeke

29 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Elsweide heeft in derde klasse A van het zaterdagvoetbal voor een verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Marlon Keizer versloeg titelkandidaat Ostrabek in een harde wedstrijd met 2-1. Aanvoerder Marc Comans van Elsweide scoorde beide doelpunten voor de thuisclub.

Elsweide speelde de hele wedstrijd op het randje en soms erover. Daar hadden de bezoekers uit Oosterbeek grote problemen mee en wist zich dan ook geen raad met het spel van de Arnhemmers. Toch creëerde Ostrabeke 2 grote kansen,  die echter door Wesley Valkhof (lat) en Mick Loos om zeep werden geholpen. Ook Elsweide miste grote mogelijkheden. Robert-Jan Damen en Asmoy Longfur hadden de openingstreffer op de schoen. De 1-0 in de 35e minuut kwam uiteindelijk op naam van Marc Comans die de Oosterbeekse keeper in de korte hoek verraste.
In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Elsweide speelde hard en Ostrabeke had daar grote moeite mee. Marc Comans kopte de 2-0 op fraaie wijze binnen uit een vrije trap van Rick Beek. Na de 2-1 van Ostrabeke voorkwam keeper Alex Peters van Elsweide de gelijkmaker met enkele mooie reddingen.
Trainer Marlon Keizer was in zijn nopjes met de zege, maar plaatste ook een kanttekening. “Een hele mooie overwinning op basis van karakter. Maar we pakten wel veel kaarten, waardoor we volgende week Jurgen Stolk en Robin van der Beek missen door schorsingen.”

Uitslagen 3A
Elsweide – Ostrabeke               2-1
Candia’66 – SKV                       3-0
Uni VV –  Excelsior Z.               0-1
Dodewaard – Redichem          0-3
De Treffers – Kesteren            1-3
Lienden – Brakkenstein           3-1