Elsweide heeft geen moeite met DVOV

29 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Elsweide heeft in de derde klasse A een gemakkelijke zege behaald op DVOV. De Arnhemse gaf aanvankelijk een 2-0 voorsprong prijs, maar stelde vervolgens orde op zaken: 5-2.

Elsweide startte sterk en nam door een doelpunt van Joeward Hoogenbergen en en een eigen Velpse treffer een 2-0 voorsprong. Daarna verslapte de concentratie. “Net als eerder dit seizoen ging het daarna mis”, zei trainer Marlon Keizer van Elsweide. “Eén tegengoal kan nog, maar twee binnen een paar minuten niet.” De Velpse doelpunten kwamen op naam van Sander Beek en Sander Kok.
Na de 2-2 herpakte Elsweide zich en kwam nog voor rust via Jurgen Stolk op 3-2. Na de pauze kreeg de doelman van DVOV de bal niet klem na een schot van Robin van de Beek, Robert-Jan Damen kopte in de rebound raak: 4-2. Stefan Veerman bepaalde eindstand op 5-2. Hij schoot raak na een afgeslagen bal uit een corner.
Elsweide is nu nog ongeslagen, omdat de tuchtcommisie deze week besloot dat de wedstrijd Elsweide – Wageningen (1-2) moet worden overgespeeld. In dat duel viel trainer Johan van de Capelleveen in bij Wageningen, maar hij was niet speelgerechtigd.  Van Capelleveen kreeg ook nog een schorsing van drie duels, Wageningen kreeg drie punten in mindering. Wageningen gaat tegen de straf in beroep.

Ostrabeke herstelde zich zaterdag van de 3-0 thuisnederlaag tegen Lienden. De ploeg van trainer Marcel Tombokan won zaterdag in Nijmegen met 3-2 van DVE Trajanus.