Eldenia voelt zich zwaar bestolen

13 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia voelde zich zondag in de topper bij ONA’53 zwaar bestolen. Volgens de Arnhemmers ontpopte de scheidsrechter zich tot de twaalfde man van ONA’53. Het duel eindigde in 2-2.

Eldenia begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg schudde de druk van het moeten winnen van zich af en begon ONA bij vlagen te overklassen. Vincent Saenen en Bryan van Schooten waren beiden echter  niet scherp toen ze alleen op de doelman van ONA af mochten gaan. Bij de derde keer was het wel raak: Van Schooten maakte zijn 17e van dit seizoen: 0-1.
ONA probeerde nog meer met de lange bal op de boomlange Marco Ruijsch Eldenia onder druk te zetten, maar de 17-jarig A-junior Jasper Staring schakelde met speels gemak dit gevaar uit. In de eerste helft maakte ONA-aanvaller El Kandoussi in de 16 meter van Eldenia een bewuste handsbal. De scheidsrechter constateerde de handsbal wel maar verzuimde de aanvaller op geel te trakteren. Eldenia zette de lijn van de eerste helft in het tweede deel goed door en na een leep genomen vrije trap van Kevin Peters was het Bryan van Schooten die de bal voor het binnentikken had bij de tweede paal: 0-2.
Eldenia leek op rozen te zitten. ONA ging nog meer ballen de 16 meter inpompen. Bij een scrimmage voor het doel waar een aanvaller hard door ging op doelman Bouma van Eldenia, schopte een aanvaller van ONA duidelijk na. Wederom constateerde de scheidsrechter de overtreding om deze vervolgens af te doen met geel waar rood de enige gepaste straf was. Uit het niets maakte juist deze speler enkele minuten later de aansluitingstreffer. De beslissingen van de scheidsrechter werden daarna  steeds dubieuzer met als dieptepunt een vermeende handsbal van Duurtsema. De toegekende strafschop betekende de 2-2 en leidde een rumoerige periode in, waarin Tim van de Weerthof de rode kaart kreeg.
Trainer Roy van der Hoek: “Na de zoveelste harde overtreding op Tim van de Weerthof, vroeg deze aan de scheidsrechter om deze overtredingen eens te gaan bestraffen. Daarop trok hij tot ieders verrassing rood voor Van de Weerthof. Vervolgens was het de man in het zwart allemaal te veel en laste hij een afkoelingspauze in.”
Waar de spelers van Eldenia en ONA rustig met elkaar op het veld stonden te praten, kwam de arbiter na 5 minuten weer het veld op.
In de resterende minuten deden zich geen kansen meer voor. Waar ONA dik tevreden was met het toegeworpen punt, voelde Eldenia zich zwaar te kort gedaan en bestolen.

Andere uitslagen 4F:
Arnhemia – AZ 2000        2-0
Elistha – VDZ                      0-2
SC Oranje – DVOL             0-18
VVO – HAVO                      0-1
SDOO – Driel                     2-2