Eldenia verspeelt titelkansen

22 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia heeft zondag zijn titelkansen in de vierde klasse F verspeeld. De Eldenaren kwam op sportpark De Bilderberg niet verder dan een gelijkspel bij OVC’85: 2-2. “We moeten ons weer richten op de nacompetitie”, erkende Eldenia-trainer Barry Heijse.

‘Kampioen worden’. Dat was voor Eldenia dit seizoen het grote doel, maar net als in voorgaande jaren gaat het aan het einde van het seizoen mis bij de Eldense formatie. Door het gelijkspel bij OVC’85 is de achterstand op koploper DVOL met nog 2 duels voor de boeg opgelopen tot 4 punten. Driel staat tweede op 3 punten van DVOL. “We hebben onze kansen verspeeld. En als je eerlijk bent, moet je concluderen dat we in de tweede helft van het seizoen te wisselvallig hebben gepresteerd.”
Heijse blijft echter strijdlustig. “Dan moet het nu maar via de nacompetitie gebeuren. We geven niet op, maar het is duidelijk dat we ons zelf in dit lastige pakket hebben gebracht.”
Volgens Heijse had Eldenia ook tegen OVC’85 ‘gewoon de kansen moeten benutten’. “We hebben er genoeg gehad. We maakten het niet af of namen de verkeerde keuzes.”
OVC’85 nam door een benutte strafschop van Luuk van Gestel (foto) een 1-0 voorsprong. “Het was hands, maar dat gebeurde na een overtreding op een van onze verdedigers’, zo had Heijse gezien. Eldenia liet zich er echter niet door uit het veld slaan. Bryan van Schooten zorgde voor de gelijkamker: 1-1.
In de 65e minuut schoot Vincent Saenen Eldenia naar 1-2. Eldenia had vervolgens de kansen het duel te beslissen, maar verzaakte in de afronding. In de 75e minuut scoorde OVC’85 in de tegenaanval, na een corner voor Eldenia, de gelijkmaker. “Een communicatie fout in onze verdediging”, oordeeld Heijse, die A-junior Jeroen van Druten met een lob zag scoren: 2-2.
Heijse sprak na afloop van een vervelende middag. “Want 10 minuten voor tijd ontstond er ook nog een schermutseling met duwen, trekken en slaande bewegingen. dat leidde nog tot 2 rode kaarten.” De hoofdschuldigen Joop Konings (OVC’85) en Bennie Gerrits (Eldenia) konden vertrekken.

Vierde klasse F
OVC’85 – Eldenia      2-2
Arnhemia – HAVO    1-5
DVOL – MASV           3-0
Driel – Elistha           4-1
Fortissimo – SDOO   1-1
Angeren – RVW        7-1